Δημιούργησαν κρέας χελιού γλυκού νερού που καλλιεργείται στο εργαστήριο… για το καλό μας

Εταιρία παρήγαγε με επιτυχία κρέας χελιού γλυκού νερού που καλλιεργείται στο εργαστήριο.

Όπως αναφέρει ο Guardian, “η αχαλίνωτη υπεραλίευση έχει προκαλέσει την κατακόρυφη πτώση των πληθυσμών των χελιών και την αύξηση των τιμών, αλλά το καλλιεργούμενο χέλι θα μπορούσε να προσφέρει τη λιχουδιά χωρίς ενοχές”.

Η εταιρία δημιουργήσει κρέας χελιού εργαστηρίου, καλλιεργώντας το από εμβρυϊκά κύτταρα του ιαπωνικού χελιού unagi.

Σε συνεργασία με έναν Ιάπωνα σεφ, η εταιρεία έφτιαξε διάφορα πιάτα όπως unagi kabayaki και unagi nigiri, βάζοντας στην παραδοσιακή κουζίνα το χέλι που καλλιεργείται στο εργαστήριο.


Με φιλοδοξίες να επεκτείνει την παραγωγή, η εταιρία στοχεύει να διαθέσει το καλλιεργημένο χέλι για αγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida, έδειξε επίσης υποστήριξη στο πρόσφατο παρελθόν για τη βιομηχανία καλλιέργειας κρέατος, σηματοδοτώντας μια παγκόσμια στροφή σε αυτό που ονομάζεται “βιώσιμη εναλλακτική λύση”.

Η εταιρεία οραματίζεται η τιμή του καλλιεργούμενου χελιού να ευθυγραμμίζεται με εκείνη του χελιού που αλιεύεται άγρια, που επί του παρόντος κοστίζει 250 $ ανά κιλό στην Ιαπωνία.

Η εταιρία χρησιμοποιεί οργανοειδή, μικροσκοπικές δέσμες ιστών που αρχικά σχεδιάστηκαν για ιατρική έρευνα, για την παραγωγή καλλιεργημένου κρέατος χελιού.

Αυτά τα οργανοειδή, που αναπτύχθηκαν από εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα που εξάγονται από γονιμοποιημένα αυγά χελιού, διαθέτουν αυτοοργανωτικές ιδιότητες που μιμούνται πιστά τη δομή του πραγματικού κρέατος.

Όπως αναφέρεται, σε αντίθεση με άλλες προσεγγίσεις, αυτή η τεχνική ελαχιστοποιεί τη χρήση ακριβών αυξητικών παραγόντων και ικριωμάτων, καθιστώντας την ιδιαίτερα κατάλληλη για ψάρια και θαλασσινά.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί