Χάρτες Google: Οι νέες λειτουργίες που έρχονται – Τί αλλάζει

Τα νέα updates των Google Maps θα διευκολύνουν τον χρήστη στην εύρεση εναλλακτικών διαδρομών και μέσων μετακίνησης, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

Με τις νέες ενημερώσεις, οι Google Maps επιτρέπουν την ανεύρεση «βολικών» διαδρομών είτε κινηθεί κάποιος πεζός είτε με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις εναλλακτικές λύσεις στα αεροπορικά ταξίδια και φυσικά να κατανοήσει κάποιος τις εκτιμώμενες εκπομπές ρύπων των πτήσεων.

Οι διαθέσιμες επιλογές για αστικές μετακινήσεις, πέρα από την πλοήγηση με το αυτοκίνητο, αφορούν την κίνηση με τα πόδια ή τα ΜΜΜ, με την προϋπόθεση ότι οι χρόνοι ταξιδιού είναι συγκρίσιμοι και εφικτοί. Η συγκεκριμένη λειτουργία θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες σε περισσότερες από 15 πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Μόντρεαλ, το Παρίσι, η Ρώμη και το Σίδνεϊ.

Παράλληλα, επεκτείνονται τα φίλτρα της αναζήτησης με απώτερο στόχο να μπορέσει ο χρήστης να βρει πληροφορίες για τρένα μεγάλων αποστάσεων και λεωφορείων. Εάν δηλαδή κάποιος θελήσει να ταξιδέψει με τρένο, οι χάρτες της Google θα του δώσουν πληροφορίες για τα δρομολόγια και τις τιμές εισιτηρίων, μαζί με τα links για να κάνει κατευθείαν κράτηση. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη για τα τρένα 38 χωρών και για τα λεωφορεία 15 χωρών.

Όπως είναι επόμενο, για ορισμένους προορισμούς μπορεί να μην προφανές ότι τα τρένα αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση στις πτήσεις αεροπλάνων. Για αυτό τον λόγο, σε συνεργασία με τα Google flights, θα υπάρχουν προτάσεις για την πραγματοποίηση του ταξιδιού με τρένο.

Επιπλέον, με τα Google flights μπορείτε να δείτε τις εκτιμώμενες εκπομπές ρύπων για όλες σχεδόν τις πτήσεις και φυσικά να παίξετε με τα φίλτρα για να επιλέξετε την πιο “φιλική προς το περιβάλλον”.

(Με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί