Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Οι πιθανοί υπουργοί στο νέο υπουργικό συμβούλιο

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου και ώρα 16:00 θα ορκισθεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Την Τέταρτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον κ. Σαρμά, στον οποίο ανέθεσε την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές στις 25 Ιουνίου, με τις διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα.

Τα πρόσωπα που θεωρούνται πιθανό θα πλαισιώσουν τον Ιωάννη Σαρμά στην υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι άνθρωποι εγνωσμένου κύρους. 

 • Το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να αναλάβει ο πρέσβης ε.τ. και συγγραφέας Βασίλης Κασκαρέλης. 
 • Για το κρίσιμο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ακούγεται το όνομα του Αλκιβιάδη Στεφανή, Στρατηγός ε.α και πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας από το 2019 εώς το 2021.
 • Ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού θα είναι ενδεχομένως ο Γιώργος Κουμεντάκης. 

  Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πιθανότερο σενάριο να αναλάβει ο απόστρατος πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, νυν υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

  Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τοποθετηθεί ο στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, που είχε διατελέσει αρχηγός ΓΕΣ.

  Το
   υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου. 
 • Στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι και αρμόδιο για τις εκλογές, παραμένει η Καλλιόπη Σπανού, η οποία είχε οριστεί ως υπηρεσιακή υπουργός για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

  Το υπουργείο Παιδείας ίσως αναλάβει ο καθηγητής ιατρικής, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Κίττας.  
 • Στο υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να τοποθετηθεί ο Φίλιππος Σπυρόπουλος, καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.
 • Τέλος, υπουργείο Ανάπτυξης η Ελένη Λουρή, υποδιοικητής τράπεζας της Ελλάδος 2008 -2014, και στο υπουργείο Τουρισμού η Ιωάννα Δρέττα, Διευθύνουσα Σύμβουλος Marketing Greece. 

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί