Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έκρινε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για να υπάρχει ισότητα στο γάμο και να λυθούν προβλήματα οικογενειακού δικαίου.
«Και ο γάμος και η υιοθεσία είναι πράξη και αγάπης και ευθύνης. Στα θέματα των παιδιών πρέπει να υπάρχουν συναινέσεις», υπογράμμισε.
«Δικός μας στόχος είναι και σε επίπεδο κοινωνίας και όταν έρθει στη Βουλή να υπάρχει συζήτηση. Να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους το κάνουμε», υπογράμμισε ενώ σημείωσε πως και στην ΚΟ της ΝΔ θα υπάρξει αναλυτική συζήτηση πριν έρθει το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο.
Ερωτηθείς αν η αποχή μπορεί να είναι μια επιλογή και για τους υφυπουργούς απάντησε πως «είναι ένα ζήτημα που δεν επιδιώκουμε να διχάσει», πως «η αποχή είναι μια δυνατότητα για τους βουλευτές, όπως άλλωστε έχει επισημάνει και ο πρωθυπουργός.». Παράλληλα επισήμανε πως εφόσον εγκρίνεται στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη του έχουν αυξημένη ευθύνη. «Θα τα δούμε αυτά σε δεύτερο χρόνο», πρόσθεσε.
Ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα όπως πχ η ακριβεια και τα ελληνοτουρκικά αλλά πρέπει παράλληλα ό,τι έχει να κάνει με κοινωνική συμπερίληψη να μην το αφήνουμε πίσω.
Για την ακρίβεια δήλωσε ότι είναι δυναμικό πρόβλημα και η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με δυο τρόπους. Πρώτον στηρίζοντας όσο μπορεί το εισόδημα και δεύτερο με εργαλεία που βοηθούν στη ρύθμιση της αγοράς.
Ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ανεδείχθησαν στρεβλώσεις όπως παραπλανητικές εκπτώσεις οι οποίες τώρα είναι πιο διακριτές.
Είπε επίσης ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν επιβάλει αρκετά πρόστιμα, εκ των οποίων τα μισά έχουν εισπραχθεί και πως η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μέτρα που μαζί με τα υπάρχοντα, εκτίμησε ότι θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών 15-20% μείωση το επόμενο διάστημα.
«Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών.
Οι πολίτες βλέπουν τις διάφορες και εντοπίζουν προβλήματα, βοηθούν τους μηχανισμούς», ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρχει καθαρή τιμή από το χωράφι στο ράφι. Επ’ αυτού εκτίμησε ότι στα νωπά και στα φρούτα «θα δούμε αρκετά σύντομα αλλαγές στις τιμές».
Σχετικά με την επιστολική ψήφο είπε πως πρόκειται για καινούργια διαδικασία που εμβαθύνει τις δημοκρατικές διαδικασίες και ενσωματώνει πλήρως τους ομογενείς.
Πρόσθεσε πως είναι η ίδια διαδικασία που έχουν και άλλες χώρες και τη χαρακτήρισε ιστορική τομή για την οποία η κοινωνία είναι ώριμη.
Επίσης για τα θέματα της ασφαλείας δήλωσε δεν πρέπει καμία μέρα να πάει χαμένη, ότι ήδη προχωρούν ενέργειες και οι πολίτες θα δουν διαφορά στην καθημερινότητα άμεσα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ολοένα και πιο ελκυστική η ταχεία παράδοση πακέτων μέσω drones στην Κίνα
- Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου έψεξε την αμερικανική στρατιωτική παρουσία σητν Μέση Ανατολή
- Απολογείται σήμερα ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά
- Το άγχος κατά την παιδική ηλικία συνδέεται με πεπτικά προβλήματα
- Λουτρό αίματος στη Νιγηρία – 23 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες σε τριπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι (Vid)
- Ντύθηκε σκιά και έκανε αυτό…”Χρειάζεται Όσκαρ” της έγραψαν, vid
- Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Νέα επίθεση εναντίον πετρελαϊκής εγκατάστασης
- Γιατί οι χώρες του Περσικού Κόλπου αρνούνται να πολεμήσουν εναντίον του Ιράν
- Πληροφορίες για έναν νεκρό από θραύσματα πυραύλου που καταρρίφθηκε στο Αμπού Ντάμπι
- ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ιστορικό κάστρο καταρρέει μπροστά σε πανικόβλητους τουρίστες στην Ισπανία!









