Τσίπρας στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: “Κηρύσσω λήξη στο πένθος και συναγερμό μάχης – Στόχος Μητσοτάκη η παντοδυναμία”

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας, ούτε συμπλήρωμα της δεξιάς, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Με καθυστέρηση σχεδόν δύο ωρών ξεκίνησε η ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που συνεδριάζει υπό βαρύ κλίμα λόγω της οδυνηρή ήττας που υπέστη στις εκλογές.

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται με ενδιαφέρον τόσο ως προς το σκέλος της αυτοκριτικής, κυρίως για τη στρατηγική που ακολουθήθηκε σε σχέση με την απλή αναλογική και τις διαρκείς αλλαγές γραμμών που μπέρδεψαν τους πολίτες, όσο και ως προς το εάν θα ανακοινώσει σαρωτικές αλλαγές στο επιτελείο του αλλά και στα ψηφοδέλτια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι σύνεδροι υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

«Να ευχαριστήσω του πολίτες που μας στήριξαν, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσους δεν μας στήριξαν. Η ευθύνη τώρα είναι να τους πείσουμε να μας στηρίξουν. Όπως κάναμε έτσι θα κάνουμε. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Η ευθύνη είναι πρωτίστως δική μου και δεν ισομοιράζεται» ανέφερε στην αρχή ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Στα δύσκολα δεν το έβαλα ποτέ στα πόδια. Ευθύνη μας είναι να κηρύξουμε σήμερα λήξη στο πένθος και να σημάνουμε συναγερμό μάχης», πρόσθεσε.

«Να κηρύξουμε λήξη στο πένθος και να σημάνουμε μάχη. Αυτή είναι η ευθύνη μας σήμερα. Να ανασυνταχτούμε άμεσα χωρίς καθυστέρηση και να δώσουμε τη νέα εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε ήδη στις πρώτες ημέρες της νέας εκλογικής αναμέτρησης» ανέφερε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σχέδιο του κ. Μητσοτάκη δεν είναι η αυτοδυναμία αλλά η πάντοδυναμία και να του δοθεί η ευκαιρία να ξεμπερδέψει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε πως ποτέ δεν φοβήθηκα την κριτική και πάντα ήμουν ανοικτός σε προτάσεις και αλλάγές. Δεν έχουμε όμως δικαιώμα στην εσωστρέφια, στην αμετροέπεια και τις αντιπαραθέσεις που ακόμα και μετά το αποτέλεσμα κάποιοι δεν τις αποφεύγουν ή επανάληψη συμπεριφορών που μας κόστισαν πανάκριβα.» είπε.

«Μετά την κάλπη θα γίνει η συνολική αποτίμηση έχοντας την άνεση του χρόνου. Τώρα να διορθώσουμε την στρατηγική μας εν κινήσει. Να αλλάξουμε την καμπάνια, πιο αλληλέγγυοι μεταξύ μας, πιο σοβαροί όπως αρμόζει σε στελέχη που διεκδικούν την κυβενρητική εξουσία. Οφείλουμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα. Γιατί δεν το καταλάβαμε; Ποιες μεταβολές έχουν γίνει στην κοινωνία. Ποια λάθη έγιναν;»

  • Η πρώτη αιτία είναι πως η ΝΔ επέβαλε την ατζέντα και όχι εμείς. Την ατζέντα του φόβου. «Να μην αλλαξουμε γιατί αν αλλάξουμε θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα». Πολλές φορές μάλιστα εκμεταλλέυτηκε και δικά μας λάθη. Άρα η συζήτηση στα καφενεία δεν συζητούσε για όσα συμβαίνουν αλλά τι συνέβη πριν από 8 χρόνια. Για το ευρώ και τις δύσκολες καταστάσεις που ζήσαμε.
  • Η δεύτερη αιτία ήταν η αναγκαστική επιλογή της στρατηγικής της απλής αναλογικής και την κυβέρνησης συνεργασίας
  • Τρίτη αιτία η εικόνα του κόμματος. Δεν ήταν μία εικόνα που εξέπεμπε συνοχή. Το εκλογικό σώμα ήταν καχύποπτο απέναντί μας. Οφείλουμε τις επόμενες τριάντα ημέρες να αλλάξουμε αυτή την εικόνα.

(με πληροφορίες από iefimerida. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί