Τσίπρας μετά την άρνηση παραλαβής της διερευνητικής: Οδυνηρό ΣΟΚ το αποτέλεσμα των εκλογών

Απρόσμενα οδυνηρό σοκ χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε την διερευνητική εντολή από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθώς όπως εξήγησε δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε:

«Όπως γνωρίζετε δεν κράτησα την διερευνητική εντολή δεδομένου ότι δεν προκύπτει σχηματισμός κυβέρνησης μία σημαντική αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα χάθηκε πριν τις εκλογές.
Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ. Απρόσμενα οδυνηρό ακόμα και για όσους ψήφισαν την ΝΔ. Ενδεχομένως υπάρχουν συσχετισμοί που θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία με μία κυβέρνηση που δεν σέβεται την Δημοκρατία.

Συνεπώς αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθούμε απέναντι.

Στις νίκες υπάρχουν πολλοί πατεράδες, στις ήττες ένας. Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη και αυτό σημαίνει ότι στέκομαι και δίνω την μάχη. Αναλαμβάνω την ευθύνη να ζητήσω συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε. Θα δώσουμε μαζί την μάχη για να μην έχουμε μία παντοδύναμη ηγεμονική κυβέρνηση».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 11 το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, αφού το Σύνταγμα προτάσσει τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του αναθέσει την δεύτερη διερευνητική εντολή, για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσιπρας, δεν αποδέχθηκε την διερευνητική εντολή και την επέστρεψε.

«Δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης», υποστήριξε ο ίδιος.

Ο πρώην πρωθυπουργός μόλις παραδέχθηκε την πλήρη αποτυχία του συστήματος της απλής αναλογικής που ο ίδιος εισήγαγε το 2016, ναρκοθετώντας κάθε προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης, έστω και πολυκομματικής.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί