ΣΥΡΙΖΑ – Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Όσοι σκέφονται τις αποχωρήσεις να το σκεφτούν 2-3 φορές γιατί είναι λάθος αυτή τη στιγμή

Μήνυμα προς όλους όσοι σκέφτονται να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τοποθέτηση Τσακαλώτου τη Δευτέρα, έστειλε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ειδικότερα ανέφερε πως «όσοι σκέφονται τις αποχωρήσεις να το σκεφτούν 2-3 φορές γιατί είναι λάθος αυτή τη στιγμή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η διευρυνση και η συσπείρωση».

«Διαφωνώ με τη λογική των αποχωρήσων γιατί δεν υπάρχουν προϋποθέσεις στην κοινωνία για ένα χαρακωμένο κόμμα ριζοσπσατικής αριστεράς, δεν έχει κυβερνώσα προοπτική» συμπλήρωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Το ευκταίο είναι να πέσουν οι τόνοι αλλά δεν το βλέπω να γίνετια και αυτο βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Σημείωσε, επίσης, ότι «έχουν ακουστεί χαρακτηρισμοί που είναι βαρείς ακόμα και για το αντίπαλο κόμμα, πρέπει να ληφθούν πίσω. Δεν πρέπει να οξύνονται οι τόνοι με φράσεις όπως “πεθαμένο λικερ” (σ.σ. φράση που χρησιμοποίησε η Δώρα Αυγέρη). Κανένα κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί αν ακούγονται αυτά που ακούγονται».

Ειδικά για το τι περιμένει από την Κεντρική Επιτροπή ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «δεν μπορεί να μην υπάρξει μια απόφαση που πολιτικά θα βάζει τα όρια. Αυτό δεν σημάνει διοικητικό μέτρο αλλά πολιτική απόφαση. Πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση που να αναφέρει οτι αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν».

Σχετικά με τις δηλώσεις Κασσελάκη για τον Κώστα Σημίτη, ο Θανάσης Θεοχαροπουλος σχολίασε ότι «κεντρικές συνεργτασίες κόμμάτων δεν μπορούν να υπάρξουν αλλά μπορούν υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. Δεν μου αρέσουν οι αγιογραφίες των πρώην πρωθυπουργών. Σε εκείνη την περίοδο μπήκαμε στην ΟΝΕ αλλά είχαμε υπουργούς Τσουκάτο και Τσοχατζόπουλο. Να συμφωνήσουμε στο παρον και το μέλλον δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσουμε στο παρελθόν».

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί