ΣΥΡΙΖΑ – Τεμπονέρας: «Χρειάζεται σοκ ηγεσίας»

Ανοιχτό το άφησε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός και στην πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στον τομέα της Αυτοδιοίκησης και δεν διέψευσε πως υπήρξε προσέγγιση από την Χαριλάου Τρικούπη

Σημειώνεται ότι από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε προσπάθεια να υπάρξει συνεργασία με τον κ. Τεμπονέρα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και σε ερώτηση για το εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία δήλωσε πως: «Με βάση το καταστατικό οι υποψηφιότητες αναμένεται να κατατεθούν μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Προφανώς, μέχρι τότε, οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει υποψηφιότητα. Αυτό που είναι πιο σημαντικό, εκτός από τα πρόσωπα, είναι να αναδειχτούν από την διαδικασία αυτή τα πραγματικά επίδικα. Ποιες δηλαδή είναι οι πολιτικές, το πολιτικό στίγμα της επόμενης ημέρας».

Όπως ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρέπει να γίνει μια αποτίμηση με βάση μια βαριά ήττα που ήταν στρατηγικού χαρακτήρα. Μπορεί να γίνει αυτή η συζήτηση και είναι χρήσιμη να γίνει. Χρειάζεται ένα σοκ ηγεσίας. Θα πρέπει το νέο πρόσωπο, η νέα ηγεσία να μπορέσει να γίνει μπροστάρης, να αναδείξει νέα πρόσωπα και να κάνει μια ανανέωση και να εμφανίσει ένα πολιτικό όραμα για το πώς φαντάζεται την Ελλάδα μετά από τρία – τέσσερα χρόνια. Από αυτό θα αξιολογηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το επόμενο διάστημα».

«Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης για την Αριστερά ήταν πάντα πεδίο συνεργασιών»


Επισήμανε πως είναι «στοίχημα να μην χάσουμε τον πόλεμο της Αυτοδιοίκησης» ενώ επισήμανε πως μπορεί να είναι και άλλοι υποψήφιοι εκτός από τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Νίκο Φίλη.

Σε ερώτηση για το εάν είναι θεωρεί πως στην Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι: «Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης για την Αριστερά ήταν πάντα πεδίο συνεργασιών. Αυτό το βλέπαμε και στους δήμους και ακόμα και σήμερα εάν δείτε τα δημοτικά συμβούλια, θα δείτε πως έχουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά η εκλογή με σχέση με τις βουλευτικές ή άλλες εκλογές. Εγώ υποστηρίζω πως ναι, πράγματι ο ευρύτερος δημοκρατικός χώρος πρέπει να συνεννοηθεί και σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης».

Παράλληλα, επισήμανε πως είναι σημαντική η συνεργασία «λόγω της εμφάνισης μιας ισχυρής ακροδεξιάς. Η απομόνωση ευνοεί έναν και μόνο τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ και αυτό οφείλουν όλοι να το αναλογιστούν», τόνισε.

Δεν διέψευσε προσέγγιση από το ΠΑΣΟΚ


Σε ερώτηση για το εάν έγινε προσέγγιση από το ΠΑΣΟΚ για να κατέβει ως περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στις προσεχείς εκλογές, δήλωσε πως: «Έχουν υπάρξει επαφές τις οποίες τις θεωρώ και χρήσιμες και γόνιμες υπό την έννοια πως είμαι από εκείνους που υποστηρίζουν πως ο ευρύτερος δημοκρατικός χώρος θα πρέπει σε μια προγραμματική βάση να συνεννοηθεί για να μπορέσει να αποτρέψει το ενδεχόμενο να έχουμε παντού μπλε περιφερειάρχες».

«Δεν είμαι αυτοδιοικητικό στέλεχος για να σας πω πως βλέπω τον εαυτό μου μέσα στην Αυτοδιοίκηση. Δεν με ενδιαφέρει», τόνισε.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί