Σκέρτσος – Θράκη: Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου

Ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ και Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ.

Παράλληλα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για κρυφή ατζέντα.

«Ζητούμε την κοστολόγηση των εμφανώς πανάκριβων προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος, και επέμεινε ότι τα δύο αυτά κόμματα οφείλουν να ενημερώσουν τους πολίτες για τα ποια μέτρα θα λάβουν, ποιους φόρους θα επιβάλουν σε ποιους και για πόσο χρόνο, ώστε να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους για μείωση του ΦΠΑ στην κατανάλωση, αλλά και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.


Ακόμη, προειδοποίησε πως δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε συνταγές του παρελθόντος και τόνισε ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει κοστολογημένο πρόγραμμα, που μπορεί να οδηγήσει εκ του ασφαλούς τη χώρα στην πρόοδο χωρίς επιπρόσθετους φόρους, αλλά με σημαντικές ελαφρύνσεις.


Ερωτηθείς για την απάντηση του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, για την κοστολόγηση του «γαλάζιου» προγράμματος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι «η αντιπολίτευση έρχεται με καθυστέρηση μίας κάλπης να επιβεβαιώσει αυτό που λέγαμε από την αρχή. Εφόσον ήλθαν στα λόγια μας, λοιπόν, ας υποβάλουν τα προγράμματά τους για κοστολόγηση και να μην κρούουν ανοιχτές θύρες. Πρώτος εγώ έχω προτείνει να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση κοστολόγησης των προεκλογικών προγραμμάτων από συγκεκριμένο φορέα».

Αναφορικά με τη δρομολογούμενη νέα τηλεμαχία ανάμεσα στους αρχηγούς των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, απάντησε πως η Νέα Δημοκρατία τάσσεται παγίως υπέρ του διαλόγου.

Επίσης μίλησε για τη στάση που τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και “στα θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης”, αναφέροντας ότι “από το περασμένο Σάββατο καταστήσαμε σαφές, αυτό που είναι ήδη γνωστό ειδικά στον κύριο Τσίπρα, ότι δύο υποψήφιοι εκλεγμένοι πλέον βουλευτές του κόμματός του, είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου και το χειρότερο ότι υιοθετούν και προωθούν τις πιο ακραίες θέσεις της τουρκικής προπαγάνδας για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης. Το αυτονόητο θα ήταν τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσουν αυτομάτων όσα καταγγείλαμε, η σιωπή τους ισοδυναμεί με ενοχή.”

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί