Σκέρτσος: “Ο Τσίπρας τώρα γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο στήριξε δύο υποψήφιους του κόμματός του”

Ευθέως το ερώτημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το τι προτίθεται να κάνει "με τους δύο υποψηφίους που υποστηρίζουν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού", όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Νέα ανταλλαγή ανακοινώσεων προκάλεσε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ποπου ξεκάθαρα ανέφερε ότι στη Ροδόπη – τη μοναδική περιοχή όπου επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές- υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ του συγκεκριμένου υποψηφίου. Υπογράμμισε δε ότι «κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αρνείται τις κατηγορίες και αναφέρει ότι τα λεγόμενα του κ.Μητσοτάκης «διχάζουν» και «εξυπηρετούν τα σχέδια του Ερντογάν.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απευθύνοντας ευθέως ερώτημα στον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας τώρα γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο ξεκάθαρα στήριξε δυο υποψηφίους του κόμματός του που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα. Το ερώτημα επομένως αφορά τον ίδιο και όχι το κόμμα του: θα εξακολουθήσει να κρατάει τους δυο υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά του; Και προφανώς το τι θα γίνει στη Ροδόπη και την Ξάνθη δεν αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε θα κρίνει τις εκλογές. Αυτό που θα κριθεί όμως είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στην επόμενη κοινοβουλευτική του ομάδα, εντός της ελληνικής Βουλής, δυο βουλευτές που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο και υποστηρίζουν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ώριμη Δημοκρατία, που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων, όπως και κάθε άλλου πολίτη που ανήκει σε μειονοτικές ομάδες ή κοινότητες. Όμως, δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας ζητήματα. Και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί κοινό τόπο για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.»

(με πληροφορίες από newsbomb. gr / scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί