«Υπερψήφιση της πρότασης μομφής σημαίνει εκ νέου προσφυγή στη βάση, δεν σημαίνει πραξικόπημα. Ισχυρισμοί τέτοιου τύπου για εκτροπή και πραξικόπημα, θα μπορούσαν να έχουν βάση εάν μετά τη μομφή γινόταν αντικατάσταση του πρώην προέδρου με κάποιον ή κάποια άλλη, από την ΚΕ, Όμως αυτό δεν συνέβη. Εκλογές από τη βάση προκηρύσσονται».
Είπε ότι «αντίθετα, η ρητορική περί πραξικοπήματος συνιστά de facto διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, από όσους την χρησιμοποιούν».
Ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι «πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί πολιτικό Συνέδριο πριν από την εκλογή προέδρου». Ειδικότερα ανέφερε ότι «οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μετά από 2,5 χρόνια, άρα έχουμε άπλετο χρόνο για ανασυγκρότηση» και πως «επειδή όμως, όποιος κι αν εκλεγεί νέος πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι, είναι απαραίτητο να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για τα μείζονα πριν από την εκλογή νέου προέδρου». «Σε διαφορετική περίπτωση», υποστήριξε, «ο πολιτικός διχασμός και η εσωστρέφεια θα συνεχιστούν και μετά την εκλογή προέδρου. Κι έτσι ο κατήφορος θα συνεχιστεί. Θα έχουμε πολλές περισσότερες αναταράξεις μετά την εκλογή προέδρου, αν δεν έχουμε αποφάσεις Συνεδρίου».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: Διεγράφη βουλευτής – «Αντιπολιτεύεται το κόμμα του»
- Ο πόλεμος που έχει τρομακτικές ομοιότητες με τα γεγονότα κατά του Ιράν
- Ο γιος του Όζι Όσμπορν έδωσε το όνομα του πατέρα του στη νεογέννητη κόρη του
- Ο απίστευτος λόγος που μία νεοφυής εταιρεία θέλει να στείλει χιλιάδες καθρέπτες στο διάστημα
- ΗΠΑ: Η ειδοποίηση του FBI για πιθανή επίθεση του Ιράν ως αντίποινα βασίστηκε σε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία
- ΗΠΑ: Αγελάδες… το έσκασαν στους δρόμους της Βιρτζίνια μετά από τροχαίο και καταζητούνται
- Κ. Τσουκαλάς: Δεν αρκούν μέτρα για το θεαθήναι – Δεν μπορεί να σβήσεις την πυρκαγιά με ένα μπουκάλι νερό
- Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία
- ΗΠΑ: Ένοπλος τραυμάτισε δύο ανθρώπους σε πανεπιστήμιο του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο δράστης
- Οι 5 πυλώνες μέτρων που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στη Μ. Ανατολή









