ΠΑΣΟΚ, ολική επαναφορά!!! Απίστευτη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Κούγκι» θα είναι οι δεύτερες εκλογές μεταξύ των δύο κομμάτων

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία για τις δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου, όπως όλα δείχνουν, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, τουτέστιν η ισοπεδωτική νίκη της ΝΔ και ο καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνει περιθώρια συνεργασιών.

Έτσι, την Κυριακή 28 του μήνα θα συγκληθεί- όπως όλα δείχνουν- σε Σώμα η νέα βουλή που προέκυψε μετά τις εκλογές της Κυριακής κα την Δευτέρα η νέα Βουλή θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές.

Δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι μακράν το πρώτο κόμμα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η προσοχή θα επικεντρωθεί, πέραν των πόσων κομμάτων θα μπουν στην Βουλή, στην μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συντριπτική ήττα που υπέστη στις εθνικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, επιχειρεί τώρα να ανασυνταχθεί, αλλά η εκλογική απόδοση της Χαριλάου Τρικούπη και κυρίως ο κίνδυνος της «ολικής επαναφοράς» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Κουμουνδούρου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ρεαλιστικοί φόβοι για επιστροφή του κόμματος σε ποσοστά του παρελθόντος, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν το ΠΑΣΟΚ να επανακερδίζει σταδιακά τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή του δεύτερου πόλου εξουσίας.

Οι πρώτες ηχηρές φωνές αυτοκριτικής που καταγράφονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σταχυολογούν μια σειρά από λάθος επιλογές και άστοχα πεπραγμένα, όπως στην περίπτωση του Βουλευτή Δυτικής Αττικής, Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα υποστήριξε πως «μας έφτυσαν, δεν βρέχει» αναγιγνώσκοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τα κορυφαία στελέχη του κόμματος φέρονται να προκρίνουν ως κορυφαία στρατηγική των δεύτερων εκλογών την «μετωπική αντιπαράθεση» με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις, ώστε να καταδειχθούν εκείνα ως «χορηγοί» της συντριπτικής διαφοράς υπέρ της ΝΔ. Αυτό, ωστόσο, δεν θα είναι και τόσο εύκολο, αφού τα γεγονότα και οι αριθμοί δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως μέγα χορηγό της συντριπτικής νίκης Μητσοτάκη (ΕΔΩ).

Ωστόσο η διαρροή ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονη και δύσκολα δείχνει πως θα σταματήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας ξεκίνησε στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 με πάνω από 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Συγκεκριμένα, τότε συγκέντρωσε 36,34% και 2.245.978 ψηφοφόρους. 

Ακολούθησαν οι εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015, όπου συγκέντρωσε 35,46% και 1.926.526 ψηφοφόρους (μείον δηλαδή περίπου 319.000 ψηφοφόρους).

Στις εθνικές εκλογές του 2019 συγκέντρωσε 31,53% και 1.781.057 ψηφοφόρους (περίπου μείον 145.000 ψηφοφόρους σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση) και στις εκλογές της 21ης Μαΐου του 2023 συγκέντρωσε 20,07% και 1.182.554 ψηφοφόρους (δηλαδή μείον 598.503 ψηφοφόρους)

Δηλαδή σε 8 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 1.063.424 ψηφοφόρους! Αυτή την διαρροή καλοβλέπει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θέλει να πάρει πίσω τους δανεικούς ψηφοφόρους που είχαν ανεβάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στην εξουσία.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί