Κάλεσμα Τσίπρα σε Μητσοτάκη για μεταξύ τους τηλεοπτικό debate

Νέα πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για μεταξύ τους τηλεοπτική αντιπαράθεση, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε πολίτες των Γρεβενών, και τόνισε πως αν ο κ. Μητσοτάκης είχε πειστικά επιχειρήματα για τους ψηφοφόρους θα δέχονταν την πρόσκληση.

“Δεν έρχεται και έχει αποφασίσει να πάει, λέει στο ντιμπέιτ όλων.

Βεβαίως, να πάμε στο ντιμπέιτ όλων. Αλίμονο.

Αλλά ξέρετε τι κανονισμούς και τι όρους έβαλε σε αυτό το ντιμπέιτ με τους έξι; Να μην μπορεί κανένας να ρωτήσει τον άλλον. Κανένας.

Να μην μπορεί ο δημοσιογράφος να κάνει ελεύθερη ερώτηση. Κανένας.

Γιατί; Γιατί, ε, θα έχει αποστηθίσει πέντε πράγματα, θα τα πει ο άνθρωπος, Εντάξει τον καταλαβαίνω”, είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: “Αλλά, δεν υπάρχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκή χώρα, να θέλει κανείς να ξαναγίνει πρωθυπουργός και να μην δέχεται την πρόσκληση τηλεοπτικών καναλιών με τον βασικό του αντίπαλο, να καθίσουν σε μία ελεύθερη συζήτηση.

Και αναρωτιέμαι γιατί αυτή την πρόταση την έκανε μόνο τηλεοπτικός σταθμός MEGA; και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ γιατί δεν την κάνει; ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1, ο Alpha, o STAR;

Πιστεύουν ότι δεν θα έχει τηλεθέαση μία τέτοια αντιπαράθεση;

Γιατί στη Γαλλία το κάνει ο Μακρόν, γιατί στη Γερμανία την έκανε ο Σολτς, γιατί στη Βρετανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε όλες τις σοβαρές χώρες;

Όσο κι αν φοβάται ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ένα πράγμα. Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος. Και εμείς Θα τον βγάλουμε από το καβούκι του, θα τον ξετρυπώσουμε, μέχρι τις 21 του Μάη. Μην έχετε αμφιβολία”.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η στρατηγική της είναι “να κερδοσκοπήσει με την περιουσία της μεσαίας τάξης” και προειδοποίησε ότι με την πολιτική της θα ακολουθήσει ” τσουνάμι πλειστηριασμών” τους επόμενους μήνες.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην υπόθεση του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στα Γρεβενά Ανδρέα Πάτση και σημείωσε: “Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση στα τέσσερα τελευταία χρόνια, διότι ο νομός σας έγινε γνωστός από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Πάτση, ο οποίος αυτό που έκανε ήταν αυτό που γνώριζε καλά να κάνει και το γνώριζαν όταν τον έβαζαν στα ψηφοδέλτια. Δηλαδή το “κοράκι”, όπως λένε στην καθομιλουμένη. Να κυνηγάει τους δανειολήπτες για να τους πάρει την περιουσία, για να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί ο ίδιος, παίρνοντας τις περιουσίες των άλλων.

Αλλά σήμερα από εδώ θέλω να είμαι δίκαιος και με τον κύριο Πάτση και να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον κ. Πάτση. Διότι κάνουν πως δεν τον ξέρουν. Δεν τον ήξεραν όταν τον έβαζαν στα ψηφοδέλτια τους; Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Τι διαφορετικό κάνει ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης από αυτό που έκανε ο κύριος Πάτσης που τον έβαλε στα ψηφοδέλτια του;

Η αλήθεια είναι ότι η σύγκριση των δύο ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει. Διότι ο μεν κύριος Πάτσης είναι σαν να έχει ένα ψιλικατζίδικο. Ο κ. Μητσοτάκης με αυτά που έχει κάνει έχοντας δώσει 700.000 ακίνητα στα funds, 40 δισεκατομμύρια περιουσία για να ξεκινήσει ένα τσουνάμι πλειστηριασμών τους επόμενους μήνες, είναι σαν να έχει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο δίπλα στο ψιλικατζίδικο.

Γιατί αυτή είναι η στρατηγική τους. Δεν είναι κάτι το οποίο έτυχε. Η στρατηγική τους είναι να κερδοσκοπήσουν με την περιουσία της μεσαίας τάξης. Αυτή είναι η στρατηγική τους”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για “Μητσοτάκης Α.Ε.” και ανέφερε ότι πρώτη η Φώφη Γεννηματά είχε χρησιμοποιήσει τον όρο “Μαξίμου Α.Ε.”, σχολιάζοντας “πόσο δίκιο είχε”.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε μεγάλη, αποφασιστική και καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το βράδυ της 21ης Μαΐου, λέγοντας πως δύο θα είναι οι χαμένοι. Ο κ. Μητσοτάκης και οι δημοσκοπήσεις.

(απεμπε – φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί