Η πρωτόγνωρη νίκη Μητσοτάκη φέρνει άμεσα δεύτερες εκλογές και Μεγάλη Επανεκκίνηση

Τον ήθελαν οι διεθνιστές, σάρωσε στις εκλογές...

Το πρωτάκουστο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το double score που καταγράφηκε στις εκλογές, αλλάζει άρδην τον πολιτικό χάρτη και επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις!

Η Νέα Δημοκρατία παίρνει σχεδόν 41%, ποσοστό που εκλαμβάνεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την στιγμή που ο πρωθυπουργός τόσο καθαρά μίλησε για αυτοδυναμία.

Η επικράτηση της ΝΔ φέρνει νέα δυναμική στο πολιτικό στερέωμα, καθώς για πρώτη φορά μετά την ολική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 εν σχέσεις με τις εκλογές του 2009, ένα κόμμα εξουσίας υφίσταται τέτοια σαρωτική καταβαράθρωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών, καθώς τον ήθελαν οι διεθνιστές για να προχωρήσει τα επόμενα μέτρα προς την Μεγάλη Επανεκκίνηση.

Συνεπώς οι εξελίξεις άρχισαν να…τρέχουν.

Ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου είναι ξεκάθαρος: ως το τέλος της εβδομάδας, το πολύ ως την αρχή της επόμενης, ο κ. Μητσοτάκης δύναται να παραδώσει τα ηνία σε υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννη Σαρμά, θα ακολουθήσουν οι δύο συνεδριάσεις της Βουλής για την εκλογή Προέδρου και την ορκωμοσία των βουλευτών, η οποία θα διαλυθεί αμέσως λόγω της αδυναμίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης σε κάποια κυβέρνηση.

Οι δεύτερες εκλογές αναμένονται στις 25. Ιουνίου!

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί