Γεωργιάδης: “Κατόπιν δικής μου σκέψης, η ΑΑΔΕ έκανε παραγγελίες delivery τις ώρες που απαγορευόταν η διανομή”

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε δύο εταιρείες που έστελναν διανομείς σε παραγγελίες εν μέσω καύσωνα

Μια αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με αλυσίδες delivery που δεν τήρησαν το νόμο και έστελναν το μεσημέρι διανομείς σε παραγγελίες.

«Εχθές, ημέρα του ακραίου καύσωνα, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας – κατόπιν δικής μου σκέψης-,προέβη στην εξής ενέργεια: έκανε παραγγελίες για διανομή φαγητού τις ώρες που απαγορευόταν η διανομή φαγητού και σε περιοχές που ο καύσωνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος στις δύο πλατφόρμες που κυρίως όλοι χρησιμοποιούμε για την παραγγελία των φαγητών μας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Εκ τους αποτελέσματος φάνηκε ότι «δυστυχώς, και οι δύο εταιρείες παρά το νόμο παρέδιδαν κανονικά, αδιαφορώντας για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων. Ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «οι αποφάσεις δεν εκδίδονται για τυπικούς λόγους, ούτε για να είμαστε καλυμμένοι αν κάτι πάει στραβά. Οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται. Οι έλεγχοι είναι και θα είναι ασταμάτητοι και εάν χρειαστεί να βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα θα βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουνε, όσο μεγάλες εταιρείες και να είναι, ότι δεν παίζουμε με την ασφάλεια των εργαζομένων. Καλόπιστα και πολιτισμένα προτιμούμε να ακολουθούμε όλοι τα μέτρα, αλλά είμαστε εδώ για να επιβάλουμε τη νομοθεσία για όποιον την παραβιάζει».

(με πληροφορίες από newsbomb. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί