Το exit poll θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.
Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse).
Στο κοινό exit poll συμμετέχει και το Action24. Όπως μετέφεραν στελέχη του Action24 στο CNN Greece, σε συνεργασία με την εταιρία Rass (που δεν θα πάρει μέρος στο exit poll), θα αναλύσουν όλα τα τελευταία εκλογικά δεδομένα με τη συνεργασία της πολιτικής αναλύτριας Μαρίας Καρακλιούμη.
Τι είναι τα exit polls
Τα exit polls είναι μια δημοσκόπηση που διενεργείται έξω από τα εκλογικά κέντρα κατά την ημέρα των εκλογών. Έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς τα αποτελέσματά τους προσεγγίζουν αρκετά το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.
Η ερώτηση άλλωστε δεν αφορά τι προτίθεται ο κάθε πολίτης να ψηφίσει όπως στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, αλλά τι έχει ήδη ψηφίσει στην κάλπη λίγα λεπτά πριν. Έχει παρατηρηθεί πως οι πολίτες απαντούν πιο πρόθυμα στα exit polls παρά στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις.
Η εκτίμηση των αποτελεσμάτων από την Singular Logic
Όσον αφορά την εκτίμηση αποτελέσματος, αναμένεται φέτος να γίνει από την Singular Logic νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ενδεχομένως και στις 20:30 λόγω των νέων συστημάτων.
(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιταλός ΥΠΑΜ: Ο Τραμπ θα έπρεπε να έχει πιο θαρραλέους συνεργάτες
- Η Κίνα ευελπιστεί τα εμπλεκόμενα μέρη στον πόλεμο στο Ιράν να μπορέσουν να “αρπάξουν την ευκαιρία για ειρήνη”
- Με νέο ΒΙΝΤΕΟ τους, οι Ιρανοί «τρολάρουν» τη στρατιωτική επιχείρηση του Τραμπ
- Τα βίντεο των ταξιδιωτών που γίνονται viral για τις “στεγνές” αντλίες στην Ασία!
- «Μια ηγεσία που αντιμετωπίζει το νέο με φόβο»: Ηχηρή παραίτηση μέλους του ΠΑΣΟΚ
- Τραγωδία στη Νορβηγία: Δύο σκιέρ έχασαν τη ζωή τους σε χιονοστιβάδα
- Τουρκία: Επαφές Φιντάν με ΗΠΑ και Ιράν για τον πόλεμο
- Άκης Σκέρτσος: «Κοινωνία πολιτών ή κοινωνία πελατών; Χωρίς δεύτερη σκέψη με την κοινωνία των πολιτών»
- Τι δήλωσε ο Ιρανός πρέσβης σε σχέση με τις προσπάθειες του Πακιστάν να σταματήσει ο πόλεμος
- Χειροπέδες σε ανήλικους στη Θεσσαλονίκη – Έκλεβαν ηλεκτρικά πατίνια και ρούχα









