Συναγερμός σε πόλη της Ιαπωνίας: Τοξική γάτα κυκλοφορεί ελεύθερη! Το μυστήριο με τα κίτρινα ίχνη

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται μια πόλη της δυτικής Ιαπωνίας για μια πιθανώς «τοξική» γάτα, που φέρεται να έπεσε σε μια δεξαμενή με καρκινογόνες χημικές ουσίες που βρισκόταν σε ένα εργοστάσιο παραγωγής χάλυβα.

Οι Αρχές της Φουκουγιάμα προειδοποίησαν τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή για μια γάτα με «ανώμαλη όψη», να μην την πλησιάσουν ή να την αγγίξουν, εφόσον την εντόπισαν, αλλά να καλέσουν την αστυνομία, όπως μεταδίδει η South China Morning Post.

Η τοξική γάτα
Η γάτα πιστεύεται ότι έπεσε σε μια δεξαμενή λιωμένου χρωμίου σε εργοστάσιο το Σαββατοκύριακο. Ένας εργαζόμενος που έφτασε για τη βάρδια του στο εργοστάσιο το πρωί της Δευτέρας ανακάλυψε μυστηριώδη κίτρινα ίχνη αιλουροειδούς στον χώρο στάθμευσης.

Στη συνέχεια, οι υπάλληλοι έλεγξαν το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας και εντόπισαν πλάνα που δείχνουν τη γάτα να μπαίνει στο εργοστάσιο το προηγούμενο βράδυ. Η εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια του εργοστασίου, είπε ότι είχε ανατραπεί ένα κάλυμμα της δεξαμενής εξασθενούς χρωμίου, μιας πορτοκαλί-καφέ, πολύ όξινης χημικής ουσίας.


Πιστεύουν ότι η γάτα σκαρφάλωσε στο κάλυμμα και βούτηξε στην δεξαμενή της τοξικής χημικής ουσίας. Το εξασθενές χρώμιο μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα υγείας, από ερεθισμό του δέρματος και εξανθήματα έως αναπνευστικά προβλήματα και καρκίνο, ανάλογα με τη σοβαρότητα και τη διάρκεια της έκθεσης σε αυτήν – λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν ειδικά γάντια και μάσκες προστασίας. Μέχρι στιγμής η γάτα δεν έχει εντοπιστεί.

(με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί