Σικελία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα κτίριο σε αρχαία ελληνική πόλη!

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πρόσφατα ένα νέο και μέχρι πρόσφατα άγνωστο οικοδόμημα στην Κοιλάδα των Ναών, στη Σικελία, στην πόλη Αγκριτζέντο της Ιταλίας, σύμφωνα με νέα μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Journal of Archaeological Science: Reports.

Το οικοδόμημα, ίσως χρησιμοποιούνταν σε θρησκευτικές τελετές οι οποίες τελούνταν στην ιστορική πόλη.

Ιδρυμένη ως ελληνική αποικία, γνωστή ως Ακράγαντας, γύρω στο 580 π.Χ., η Κοιλάδα των Ναών είναι ένα απ’ τα πλέον πιο φημισμένα μνημεία της περιοχής. Η Valle dei Templi (Κοιλάδα των Ναών) είναι ένα από τα πιο σπουδαία δείγματα αρχαίας ελληνικής τέχνης και αρχιτεκτονικής της Μεγάλης Ελλάδας και είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Σικελίας.

Επιπλέον, απ’ το 1997, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Παρά την καταστροφή την οποία υπέστη το 406 π.Χ. απ’ τους Καρχηδόνιους, η πόλη τελικά ήκμασε υπό ρωμαϊκή διοίκηση. Οι πρώτες ανασκαφές της παλαιάς πόλης πραγματοποιήθηκαν τον 19ο αιώνα.Οι μέθοδοι των αρχαιολογικών ανασκαφών

Η ανασκαφική δραστηριότητα, συνεχίστηκε να τελείται και κατά τον 20ο αιώνα. Ωστόσο, η περιοχή δεν είχε διερευνηθεί πλήρως. Αρχαιολόγοι ερευνητές, έφεραν στο φως την κατασκευή κάτω απ’ το έδαφος, με τη χρήση γεωφυσικών μεθόδων τοπογράφησης, σε μία περιοχή 3.000.025 τ.μ.

Συνολικά, η μέθοδος ανασκαφής δημιούργησε έναν χάρτη πιθανών υπόγειων ευρημάτων και κειμηλίων. Βάσει του σχήματος και του μεγέθους, αποδείχθηκε ότι, οι περίεργες αυτές κατασκευές, ήταν κανονικές δομές κάτω απ’ το έδαφος.


Ένα ολόκληρο συγκρότημα κάτω απ’ το έδαφος
Κατά τη διάρκεια μιας εξερευνητικής ανασκαφής, η ομάδα ανακάλυψε μία τεράστια οχύρωση από συγκροτήματα ασβεστόλιθου. Επίσης, ανακάλυψε υπολείμματα από οικιακές καμίνους, μίας άλλης ιστορικής περιόδου. Η αρχαιολογική ομάδα η οποία πραγματοποίησε την ανασκαφή, ήταν ενθουσιασμένη με την ανακάλυψη.

Αφιερωμένη στους Έλληνες θεούς
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική της ανακάλυψης ενός άγνωστου μέχρι σήμερα μνημείου, σ’ ένα κομβικό σημείο της πόλης που πολύ πιθανόν να σχετίζεται με το παρακείμενο ιερό», επεσήμανε ο Sebastiano Imposa, αναπληρωτής καθηγητής εφαρμοσμένης γεωφυσικής, στο πανεπιστήμιο της Κατάνια και μέλος της ερευνητικής ομάδας.

«Η κατανόηση του οικήματος, θα μπορούσε να προσφέρει μία βαθιά αντίληψη της θρησκευτικής τοπογραφίας της πόλης, και επίσης να μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε τις νέες φάσεις της κατασκευής που έλαβαν χώρα στην περιοχή, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σ’ έναν ιερό τομέα της πόλης και την κατοικημένη περιοχή» συνέχισε.

Παρόλο που η λειτουργία και η ημερομηνία του ιερού παραμένουν ασαφείς, μπορεί το κτίριο ν’ αποτελούσε τμήμα μίας μεγαλύτερης δομής. Η ομάδα αναμένεται ν’ ανακαλύψει περισσότερα, καθώς οι ανασκαφές θα συνεχιστούν μέχρι τον επόμενο Απρίλη.

Παρά το όνομά της, η Κοιλάδα των Ναών δεν βρίσκεται στην πραγματικότητα σε μια κοιλάδα. Τοποθετείται σε μια κορυφογραμμή με θέα τη σύγχρονη πόλη του Αγκριτζέντο στη Σικελία. Είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, καλύπτοντας έκταση περίπου 1.300 εκταρίων. Οι ναοί που βρίσκονται εδώ ήταν αφιερωμένοι σε πολλούς Έλληνες θεούς και θεές, όπως ο Δίας, η Ήρα και ο Ηρακλής.

(Με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί