Είτε ο γάμος έχει προγραμματιστεί στη Ρώμη σε ένα κάστρο, είτε σε μια παραλία, η περιφέρεια του Λάτσιο στην Ιταλία κάνει δώρο 2.000 ευρώ στα ζευγάρια, σε μία προσπάθεια να τονώσει τον τομέα των δεξιώσεων γάμου που επλήγη από την πανδημία, αναφέρει ο Guardian.
Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε Ιταλούς και ξένους που θα παντρευτούν ή θα συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης στην περιοχή έως 31 Δεκεμβρίου 2022, προσκομίζοντας μέχρι πέντε αποδείξεις, και θα λάβουν επιστροφή χρημάτων ύψους 2.000 ευρώ για τα έξοδα του γάμου.
Η περιφέρεια διαθέτει συνολικά 10 εκατ. ευρώ για αυτή την πρωτοβουλία. «Το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για τη στήριξη ενός τομέα που έχει υποφέρει πολύ από την οικονομική κρίση, αλλά και στον τομέα του τουρισμού ξέροντας ότι μπορούμε να καυχηθούμε για κάθε σημείο της περιοχής μας, η οποία είναι μία από τις πιο μαγευτικές και συναρπαστικές στον κόσμο χάρη στην απαράμιλλη πολιτιστική της κληρονομιά», δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας, Νικόλα Ζινγκαρέτι (Nicola Zingaretti).
Σημειώνεται ότι από την έναρξη της πανδημίας, έχουν παντρευτεί στο Λάτσιο 9.000 ζευγάρια, ενώ μόνο το 2019 παντρεύτηκαν περισσότερα από 15.000.
Η περιφέρεια του Λάτσιο είναι διάσημη όχι μόνο για τους θησαυρούς της Ρώμης, αλλά μιας σειράς μεσαιωνικών πόλεων καθώς και για το εθνικό πάρκοΤσιρτσέο, πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα το οποίο δημιοργήθηκε στην ακτή.
Μεταξύ των πιο διάσημων γάμων που έχουν γίνει στην περιοχή ήταν του Τομ Κρουζ και της Κέιτι Χολμς, οι οποίοι παντρεύτηκαν στο κάστρο Orsini-Odescalchi στη Λίμνη Μπρατσάνο, το 2006.
imerisia/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο