Το PoliMOVE όπως είναι το όνομα του οχήματος είναι δημιουργία ερευνητών του Πολυτεχνείου του Μιλάνου και η δοκιμή στην όποια έκανε το ρεκόρ έγινε στην πίστα του Διαστημικού Κέντρου Κέννεντι της NASA στη Φλόριντα.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το ρεκόρ αλλά και από το γεγονός ότι τα δεδομένα της δοκιμής θα είναι διαθέσιμα σε όλους σε αυτή τη βιομηχανία και θα βοηθήσουν στην περαιτέρω εξέλιξη και βελτίωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας» αναφέρει ο Σέρτζιο Σαβαρέζι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.Το PoliMOVE είχε πάρει μέρος πριν από τρεις μήνες σε ένα αγώνα ταχύτητας που έγινε στο Λας Βέγκας στο οποίο πήραν μέρος ρομποτικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στον αγώνα αυτό με το όνομα Indy Autonomous Challenge πήραν μέρος πέντε αυτοκίνητα που κατασκεύασαν ομάδες τεχνικών από όλο τον κόσμο. Στον αγώνα αυτό το PoliMOVE είχε πιάσει ταχύτητα 278,4 χλμ.ώρα αλλά όπως αποδείχτηκε μπορεί να τρέξει ακόμη πιο γρήγορα.
Στη δοκιμή που έγινε το νέο ρεκόρ το PoliMOVE πραγματοποίησε δύο κούρσες σε αντίθετες κατευθύνσεις η μια από την άλλη ώστε να εξουδετερωθεί ο παράγοντας της αντίστασης του αέρα. Το όχημα διαθέτει τρεις αισθητήρες Luminar Hydra LiDAR που παρέχουν κάλυψη σε επίπεδο 360 μοιρών δυνατότητα που επιτρέπει την ασφαλή αυτόνομη οδήγηση με πολύ μεγάλες ταχύτητες. «Σήμερα είναι η πραγματική γέννηση των αγώνων ταχύτητας αυτόνομων οχημάτων» δήλώνει ο καθηγητής Σαβαρέζι.
Φυσικά όπως συμβαίνει και στη συμβατική Φόρμουλα 1 οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται για τα οχήματα των αγώνων ενσωματώνονται στη συνέχεια και στα αυτοκίνητα που οδηγούν οι άνθρωποι στους δρόμους κάνοντας τα ολοένα και πιο ασφαλή με ολοένα και πιο βελτιωμένα παράλληλα χαρακτηριστικά όπως η αυτονομία και η ταχύτητα τους.
(naftemporiki. gr / photo: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιέζεται ο Μαρκόν! Τι συμβαίνει στην Γαλλία
- Μια νέα μορφή διαβήτη προκαλεί ο υποσιτισμός – Αφορά κυρίως τις φτωχές χώρες
- Viral βίντεο δείχνει γυναίκες να γυμνάζονται με μπούρκες και χιτζάμπ μέσα σε γυμναστήριο!
- Αναβλήθηκε η δίκη του 32χρονου αλλοδαπού για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αιγάλεω
- Ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου – Τι διεκδικεί
- Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών
- Υπόθεση Jimmy Kimmel: «Πόλεμος» Hollywood-Δεξιάς – Νέος χαμός στις ΗΠΑ
- «Ελεγχόμενο χάος»: Στην φόρα το σχέδιο των διεθνιστών
- ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ
- Πειραιάς: Κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
