Είναι ένας άνδρας που δουλεύει πάνω στην επιστήμη των δεδομένων, βλέπει πολλή τηλεόραση και ζει σε μια μικρή πόλη.
Για την ακρίβεια, ο Van Tilburg δεν βρήκε τον πιο βαρετό άνθρωπο του κόσμου, αλλά ανήκε σε μία ομάδα ερευνητών που μελέτησε τις δουλειές, τα χόμπι και τις συμπεριφορές που θεωρούνται βαρετές.
Σκοπός της έρευνας ήταν να εντοπίσουν τα χαρακτηριστικά τα οποία οι άνθρωποι συνδέουν με στερεότυπα και πώς αυτά επηρεάζουν όποιον χαρακτηρίζεται ως βαρετός.
Από την έρευνα, όμως, προκύπτουν και πρακτικές συμβουλές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για να αποφύγει να φανεί βαρετός στους άλλους.
Εάν θέλετε οι άλλοι να σας θεωρούν λιγότερο βαρετό, πρέπει να διαμορφώσετε ανάλογα το πρίσμα μέσω του οποίου σας βλέπουν, λέει ο Van Tilburg στο Business Insider.
Για παράδειγμα, εάν ο ίδιος πει ότι είναι επιστήμονας, τότε στα μάτια των άλλων μπαίνει στην κατηγορία των ανθρώπων με τα πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα. Όμως, εάν τους πει ότι περνά το 90% της ημέρας του κάνοντας ανάλυση δεδομένων, τότε η εντύπωση που δίνει είναι ακριβώς η αντίθετη.
«Έτσι, εάν δημιουργήσετε ένα πρίσμα χρησιμοποιώντας τους σωστούς όρους, ίσως είναι πιο εύκολο να αποφύγετε το αρνητικό στερεότυπο», λέει.
Με την ίδια λογική, δεν πρέπει να λέτε ότι βλέπετε ταινίες στην τηλεόραση, αλλά ότι είστε σινεφίλ. Όχι ότι ζείτε σε ένα βαρετό προάστιο, αλλά σε μία ανερχόμενη γειτονιά.
Σύμφωνα με το Business Insider, οι βαρετοί άνθρωποι δουλεύουν με νούμερα, τους αρέσει να βλέπουν τηλεόραση, δεν μπορούν να κάνουν τους άλλους να γελάσουν, δεν έχουν τίποτα να πουν σε μία συζήτηση, κάνουν πάντα τα ίδια πράγματα, δεν έχουν δικές τους απόψεις, δεν μπορούν να αφηγηθούν μια καλή ιστορία, δεν μπορούν να αυτοσχεδιάσουν, είναι πάντα αρνητικοί, επαναλαμβάνονται, έχουν εμμονή με το τι λένε οι άλλοι για αυτούς, προσπαθούν να αποδείξουν πόσο έξυπνοι είναι και συνεχώς βαριούνται.
moneyreview/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει το έργο “Ο Χριστός στον Σταυρό”
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
