Περίεργη επέμβαση: Ψάρι πήγε επειγόντος στον κτηνίατρο να χειρουργηθεί στα δόντια – Βίντεο

Ένα ασυνήθιστο κατοικίδιο υπέφερε από μια σπάνια πάθηση που το εμπόδισε να φάει, αλλά τώρα χαίρει άκρας υγείας!

Ένας κτηνίατρος στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει θεραπεύσει με επιτυχία ένα κατοικίδιο pufferfish που έπασχε από μια σπάνια πάθηση, αποκαθιστώντας τόσο την ικανότητά του να τρώει όσο και το γοητευτικό «χαμόγελό» του σε μια οδοντιατρική επέμβαση διάρκειας μιας ώρας.

Το ψάρι, που ονομάζεται Goldieείχε δόντια που είχαν μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν μπορούσε να φάει. Ο κτηνίατρος Daniel Calvo Carrasco συνειδητοποίησε ότι η πάθηση στα δόντια του είχε προκληθεί από την αντιπάθειά του για τα σκληρά τρόφιμα που θα τα είχαν ακονίσει φυσικά και το πρόβλημά του απαιτούσε επείγουσα ιατρική παρέμβαση.

Αυτός και η ομάδα του στο Κτηνιατρικό Κέντρο Sandhole, στο Κεντ, αποφάσισαν να βοηθήσουν το κακόμοιρο ψάρι και μέσω επιτυχούς επέμβασης πριόνισαν τα δόντια του ψαριού περίπου στο μισό προκειμένου να μπορεί να τρώει με άνεση.

Πώς έγινε η επέμβαση

Πρωτίστως νάρκωσαν το ψάρι ρίχνοντας ένα ήπιο αναισθητικό σε μια λεκάνη. Στη συνέχεια, μια νοσοκόμα από το κτηνιατρείο τύλιξε το ψάρι με μια υγρή πετσέτα για να το αποτρέψει από το να στεγνώσει. Ήταν σημαντικό ότι η Goldie δεν αισθάνθηκε να απειλείται όπως άλλα pufferfish – όπως υποδηλώνει το όνομά τους – τα οποία διογκώνουν το σώμα τους από άμυνα όταν φοβούνται. Το ψάρι έπρεπε, επίσης, να λαμβάνει οξυγόνο καθ ‘όλη τη διάρκεια της επέμβασης για να ζήσει.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η επιχείρηση «πήγε κολυμπώντας». Όλα τελείωσαν σε λιγότερο από μία ώρα χωρίς καθόλου άγχοςΜετά από δύο ώρες, η Goldie έτρωγε χωρίς πρόβλημα για πρώτη φορά εδώ και καιρό.

Ο ιδιοκτήτης της, Mark Byatt, περιέγραψε την ανακούφισή του, ομολογώντας ότι είχε ανησυχήσει πολύ, όχι μόνο για το κατοικίδιο ζώο του που έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, αλλά και επειδή η μεταφορά ενός μεγάλου τροπικού ψαριού συνεπάγεται κάποιο κίνδυνο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας rt.com.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την Goldie πίσω στο σπίτι. Είναι χαρούμενη πίσω στο ενυδρείο της μετά την επίσκεψή της στον οδοντίατρο», είπε.

Δείτε το βίντεο της επέμβασης

(sputniknews. gr / photo: video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί