Πανίσχυροι τερμίτες απειλούν τους δρόμους μας

Μέχρι σήμερα όλοι πίστευαν ότι οι τερμίτες, αυτή η ειδική κατηγορία των μυρμηγκιών, είχε ως κύριο γευστικό έδεσμα το ξύλο, προκαλώντας έτσι, τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και άλλες κατασκευές.

Μέχρι σήμερα όλοι πίστευαν ότι οι τερμίτες, αυτή η ειδική κατηγορία των μυρμηγκιών, είχε ως κύριο γευστικό έδεσμα το ξύλο, προκαλώντας έτσι, τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και άλλες κατασκευές.

Όμως τα πράγματα αλλάζουν καθώς έχει γίνει γνωστό από την μακρινή Αυστραλία, ότι ένα νέο είδος από αυτά τα γιγαντιαία μυρμήγκια έχει αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες. Και τρώει ότι βρίσκει εμπρός του, από μόλυβδο και πλαστικό έως και… άσφαλτο!

Οι τερμίτες είναι είδος που ζει και αναπτύσσεται στην μεγάλη ζέστη και υγρασία. Υπολογίζεται ότι σε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς πολλαπλασιάζονται επί επτά φορές.

Το συγκεκριμένο είδος έχει την ονομασία Mastotermes και η καταγωγή του φθάνει πίσω έως και στην εποχή των δεινοσαύρων. Όμως το συγκεκριμένο είδος φαίνεται να έχει αλλάξει συνήθειες και έχει αυξηθεί σε μεγάλους αριθμούς.

Οι τεράστιοι αυτοί τερμίτες έχουν πλέον κυριαρχήσει στην Βόρεια Αυστραλία και χάρη στα δυνατά σαγόνια τους έχουν την ικανότητα να καταστρέψουν οτιδήποτε βρεθεί μπροστά τους. Και τρώνε τα πάντα, όποιο υλικό και αν συναντήσουν, ενώ καταστρέφουν και την πανίδα, καθώς τρώνε τις ρίζες δέντρων, κυρίως των φοινίκων.

Η τελευταία και πιο πρόσφατη γευστική τους προτίμηση, αφού έχουν καταναλώσει οτιδήποτε άλλο βρουν γύρω τους, είναι και η άσφαλτος των δρόμων. Μία “επίθεση” από αυτούς τους γιγαντιαίους τερμίτες μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, μετατρέποντας μέσα σε λίγες ημέρες έναν δρόμο σε κάτι που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Ο πονοκέφαλος για τις αρχές της Αυστραλίας είναι μεγάλος, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια μέθοδος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τον περιορισμό τους.

Έτσι οι Αυστραλοί ψάχνουν με μεγάλη ανησυχία για το πως θα ξεμπερδέψουν με το πρόβλημα από τους τερμίτες-γίγαντες που τους προέκυψε ξαφνικά και καταστρέφει τους δρόμους τους.

(με πληροφορίες από newsauto. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί