Οι Κινέζοι επαναφέρουν τα…πρωκτικά τεστ covid που έγιναν viral!

Με κινήσεις απελπισίας και σκληρά μέτρα επιχειρεί η Κίνα να αναχαιτίσει την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Τουλάχιστον 27 άτομα υποβλήθηκαν στα αμφιλεγόμενα πρωκτικά τεστ σε μια πολυκατοικία στο Πεκίνο, όπου μια 26χρονη γυναίκα είχε προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον. Πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα της παραλλαγής στην πόλη, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Beijing News. Η αμφιλεγόμενη πρακτική που επανέρχεται στη χώρα του Κόκκινου Δράκου, έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από διάφορες ξένες κυβερνήσεις.

Το κτήριο γραφείων όπου εργαζόταν η γυναίκα που βρέθηκε θετική, αποκλείστηκε από τον έξω κόσμο χωρίς προειδοποίηση την Κυριακή, με τους υπαλλήλους να απαγορεύεται να φύγουν και να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ Covid-19. Οι υγειονομικοί εθεάθησαν να κουβαλούν μεγάλα κουτιά με κλινοσκεπάσματα στην είσοδο του γραφείου για τους εργαζόμενους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα.

Το Πεκίνο βρίσκεται εν μέσω αυστηρού lockdown και διεξάγει μαζικά τεστ, με την πόλη να αναφέρει την πρώτη εγχώρια μόλυνση Oμικρον στις 15 Ιανουαρίου. Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (21/1) 11 κρούσματα είχαν επιβεβαιωθεί στην πρωτεύουσα, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Κίνα ακύρωσε τα σχέδια πώλησης εισιτηρίων στο κοινό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είπε ότι θα επιτρέπει να παρευρίσκονται μόνο «επιλεγμένοι» θεατές, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020. Οι διοργανωτές είπαν σήμερα ότι ακυρώνεται και η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για το κοινό.

Η κατοικημένη περιοχή της Χαιντιάν όπου ζει το επιβεβαιωμένο κρούσμα «Oμικρον» έχει σφραγιστεί. Μεγάλα εμπόδια έχουν τοποθετηθεί για να εμποδίζουν τους ανθρώπους να μπαίνουν και να βγαίνουν, ενώ πραγματοποιούνται δοκιμές, ανάμεσά τους πλέον και πρωκτικά τεστ.

Η λήψη πρωκτικού επιχρίσματος είναι μία πρακτική που χρησιμοποιείται στην Κίνα από το 2020, αλλά επικράτησε στο Πεκίνο τον Ιανουάριο του 2021, όταν ένα εννιάχρονο αγόρι βρέθηκε θετικό στον ιό. Η Κίνα πυροδότησε περαιτέρω διαμάχη τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν επέκτεινε τα αμφιλεγόμενα τεστ στους ξένους ταξιδιώτες που έφθαναν στο Πεκίνο.

(newsbomb – φωτο:photo screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί