Ντουμπάι: Θα δώσουν 5 δισ δολάρια για να χτίσουν ξενοδοχείο αντίγραφο του φεγγαριού;;;

Ένας Καναδός επιχειρηματίας πρότεινε ένα έργο ακίνητης περιουσίας που θα ανέβαζε τον ορίζοντα του Ντουμπάι που είναι γεμάτος ουρανοξύστες σε νέα ύψη — κατασκευάζοντας ένα ακριβές αντίγραφο του φεγγαριού.

Το νέο έργο του Μάικλ Χέντερσον, που απλά ονομάστηκε ΣΕΛΗΝΗ, θα είναι ακριβώς όπως το πραγματικό φεγγάρι μόνο που θα έχει το 0,008% του μεγέθους του. 

Το έργο που προτείνει ο Henderson περιλαμβάνει ένα θέρετρο προορισμού μέσα στη σφαιρική δομή, πλήρες με ένα ξενοδοχείο 4.000 δωματίων, μια αρένα ικανή να φιλοξενήσει 10.000 άτομα και μια «σεληνιακή αποικία» που θα έδινε στους επισκέπτες την αίσθηση ότι πραγματικά περπατούν στο φεγγάρι.

Το έργο κόστους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προβλέπει ότι το τεράστιο αντίγραφο του φεγγαριού, ύψους 900 ποδιών (274 μέτρων), θα κάθεται στην κορυφή ενός κτιρίου 30 μέτρων κάπου στη σκιά του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, του Μπουρτζ Χαλίφα, το οποίο έχει ύψος 2.722 πόδια ( 829 μ.).

«Έχουμε τη μεγαλύτερη «μάρκα» στον κόσμο», είπε ο Χέντερσον στους δημοσιογράφους, υπονοώντας ότι η ίδια η Σελήνη ήταν η μάρκα του. 

«Οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι γνωρίζουν το brand μας και δεν έχουμε καν ξεκινήσει ακόμα».

Σύμφωνα με  το Άρθρο 1 της Συνθήκης για τη Σελήνη του 1979 των Ηνωμένων Εθνών ,  οι σεληνιακές πηγές δεν θα κατάσχονται ούτε θα υπόκεινται σε «εθνική ιδιοποίηση με αξίωση κυριαρχίας, με χρήση ή κατοχή ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο».

Η συνθήκη δεν λέει τίποτα, ωστόσο, σχετικά με το τι επιτρέπεται να κάνουν τα άτομα με τη μοναδική IP της Σελήνης.   

Το έργο του Χέντερσον μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά θα μπορούσε εύκολα να “ταιριάξει” στο Ντουμπάι, που μπορεί να αποκαλεστεί μια φουτουριστική πόλη-κράτος. 

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί