Νεκρό κορίτσι πωλήθηκε για 9.300 δολάρια ως «νύφη φάντασμα» στην Κίνα. Τι είναι αυτή η κινεζική παράδοση;

Ένας άνδρας στην Κίνα κατηγόρησε τους θετούς γονείς της 16χρονης κόρης του ότι την πούλησαν ως «νύφη φάντασμα» αφού αυτοκτόνησε.

Ο Sun είπε στη South China Morning Post ότι οι θετοί γονείς της Xiaodan έλαβαν τιμή νύφης 66.000 γιουάν (9.300 δολάρια ΗΠΑ) για το γάμο της μετά θάνατον με έναν αποθανόντα άνδρα που ονομάζεται Zhang.


Παρά τον εντοπισμό της μεταφοράς χρημάτων, οι αρχές δεν βρήκαν νομικούς λόγους για δίωξη, υπογραμμίζοντας την περίπλοκη διασταύρωση αρχαίων παραδόσεων και σύγχρονων νομικών πλαισίων.

Οι γάμοι φαντασμάτων, βαθιά ριζωμένοι στην κινεζική ιστορία για περισσότερα από 3.000 χρόνια, περιλαμβάνουν τη σφυρηλάτηση οικογενειακών δεσμών μεταξύ νεκρών ατόμων που είναι γνωστά ως «ζεύγος φάντασμα».

Αυτή η παράδοση στοχεύει να εξασφαλίσει ευλογίες για τα άγαμα άτομα στη μετά θάνατον ζωή. Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν την κριτική ότι πρόκειται για προσβολή των νεκρών και της σύγχρονης κοινωνίας, οι γάμοι φαντασμάτων εξακολουθούν να υφίστανται σε συγκεκριμένες λιγότερο ανεπτυγμένες αγροτικές περιοχές, αντανακλώντας τις προκλήσεις της εξισορρόπησης των πολιτιστικών πρακτικών με τις εξελισσόμενες νομικές προοπτικές.

Οι κατηγορίες του Sun εναντίον των θετών γονέων περιλαμβάνουν τη διευθέτηση ενός μεταθανάτου γάμου για την Xiaodan και τη λήψη σημαντικού τιμήματος για τη νύφη.

Η μεταφορά των 66.000 γιουάν, ωστόσο, δεν οδήγησε σε νομικές συνέπειες, καθώς οι αρχές δεν βρήκαν στοιχεία εγκληματικής δραστηριότητας.

Ενώ οι γάμοι φαντασμάτων έχουν πολιτιστική σημασία, οι κριτικοί υποστηρίζουν ότι συμβάλλουν σε εγκλήματα όπως η κλοπή πτωμάτων ή στάχτης οστών για να λειτουργήσουν ως «νύφες» για τους νεκρούς.

Η έλλειψη νομικών επιπτώσεων στην περίπτωση της Xiaodan υπογραμμίζει τις προκλήσεις κατά τη διασταύρωση των αρχαίων εθίμων με τα σύγχρονα νομικά πλαίσια.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί