Μαύρος σκύλος γίνεται εντελώς άσπρος δύο χρόνια μετά τη διάγνωση της λεύκης

Κατά τη διάρκεια δύο ετών, ένας μαύρος σκύλος έγινε εντελώς λευκός λόγω της λεύκης, μιας κατάστασης κατά την οποία το δέρμα και τα μαλλιά χάνουν τη φυσική τους χρωστική ουσία.

Στα τέλη του 2021, σε ηλικία δύο ετών, ο Buster διαγνώστηκε με λεύκη. Η πάθηση προκαλείται από μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί απώλεια χρωστικής ή χρώματος σε περιοχές του δέρματος, των μαλλιών, του ρύγχους και των χειλιών, καθώς και στον βλεννογόνο του στόματος και του προσώπου. Ο ιδιοκτήτης του Buster, Matt Smith, κλήθηκε να παρακολουθεί τον ερεθισμό του δέρματος, αλλά εκτός από το ότι η υγεία του σκύλου δεν επρόκειτο να επηρεαστεί. Στην αρχή, ο Matt παρατήρησε μικρά λευκά μπαλώματα γύρω από τα μάτια, τη μύτη και το πηγούνι του Buster, αλλά εννέα μήνες μετά τη διάγνωση της λεύκης, το πρόσωπο του σκύλου ήταν γεμάτο με κηλίδες. Σήμερα, ο Buster έχει μετατραπεί από το εντελώς μαύρο σε ένα άψογο λευκό.

Ο Matt Smith πήγε για πρώτη φορά στο Reddit πριν από μερικά χρόνια για να δείξει πώς άλλαξε το πρόσωπο του Buster στους εννέα μήνες από τότε που διαγνώστηκε με λεύκη . Έλαβε μεγάλη υποστήριξη από την κοινότητα τότε, αλλά πρόσφατα έκανε μια άλλη ανάρτηση ανακοινώνοντας ότι το κατοικίδιό του είχε ασπρίσει και δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών που τεκμηριώνουν τη μετάβαση.

«Αν δεν είχατε δείξει τη μετάβαση, δεν θα το πίστευα ποτέ», σχολίασε ένα άτομο.

“Ουάου! Αυτό είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα που έχω δει στο Reddit εδώ και χρόνια. Ήμουν σίγουρος ότι αυτό θα ήταν ψεύτικο μέχρι να περάσω από το κύλι», έγραψε κάποιος άλλος.

Για να είμαι ειλικρινής, κοιτάζοντας τις φωτογραφίες πριν και μετά δίπλα δίπλα, είναι σχεδόν αδύνατο να πούμε ότι πρόκειται για τον ίδιο σκύλο. Σίγουρα, τα μάτια είναι ίδια, αλλά εκτός από αυτό, είναι νύχτα και μέρα. Ευτυχώς, ο Matt Smith κατέγραψε τη μεταμόρφωση του Buster τα τελευταία 2,5 χρόνια με φωτογραφίες.

Ευτυχώς τα σκυλιά δεν αισθάνονται αυτοσυνείδητα, έτσι ο Μπάστερ απολαμβάνει τη ζωή του όπως όταν ήταν εντελώς μαύρος και η λεύκη δεν έχει επηρεάσει την υγεία του με κανένα σοβαρό τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί