Ισπανία: Ιδιοκτήτρια σκύλου έλαβε πρόστιμο γιατί δεν καθάρισε τα περιττώματα του κατοικίδιου της από πόλη 650 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της

Δείτε τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο την εντόπισαν.

Μια Ισπανίδα έπαθε το σοκ της ζωής της όταν έλαβε πρόστιμο 500 ευρώ από μια πόλη που επισκέφθηκε πριν από έξι μήνες, επειδή δεν μάζεψε τα περιττώματα του σκύλου της από το πεζοδρόμιο.

Η ανώνυμη γυναίκα από την Paterna, στην περιοχή της Βαλένθια της Ισπανίας, είχε σχεδόν ξεχάσει εκείνη τη φορά που επέλεξε να μην μαζέψει τα περιττώματα του μπουλ τεριέ της, ενώ έκανε διακοπές στην Benalmadena, τον περασμένο Αύγουστο, όταν έλαβε πρόστιμο γι’ αυτό τον λόγο τον Ιανουάριο του 2022. Πώς λοιπόν οι αρχές της παραθαλάσσιας πόλης που βρίσκεται 650 χιλιόμετρα μακριά, στην επαρχία Μάλαγα, το γνώριζαν μετά από τόσο καιρό; Γνώριζαν σαφώς ότι επρόκειτο για τον σκύλο της, καθώς η ειδοποίηση που έλαβε με το ταχυδρομείο περιείχε τον δρόμο στον οποίο είχαν βρεθεί τα περιττώματα και την ημερομηνία, 26 Αυγούστου.

Δεν ήξερε ότι το “έγκλημά” της είχε ανακαλυφθεί χάρη στην προηγμένη ανάλυση DNA…

Η ADN Canino, μια ισπανική εταιρεία που ειδικεύεται στη συλλογή και τη διατήρηση βάσης δεδομένων DNA σκύλων από δήμους σε όλη την Ισπανία, συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές από το 2014. Ο κύριος στόχος της εταιρείας είναι η χρήση δειγμάτων DNA για την πρόληψη της εγκατάλειψης και της κακοποίησης κατοικίδιων ζώων, αλλά η ίδια τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των παραβατών που δεν μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους.

«Η γενετική απογραφή σκύλων συμπληρώνει την απαραίτητη καταγραφή με μικροτσίπ και επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο των σκύλων σε εθνικό επίπεδο, ανεξάρτητα από την πόλη, την επαρχία ή την αυτόνομη κοινότητα από την οποία προέρχεται το ζώο», δήλωσε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE ο Enrique Periguell, διευθύνων σύμβουλος της ADN Canino.

Δυστυχώς για τη γυναίκα που τιμωρήθηκε με πρόστιμο στην υπόθεση αυτή, η πόλη Paterna εφάρμοσε το σύστημα DNA σκύλων τον περασμένο Σεπτέμβριο και έσπευσε να καταχωρήσει το κατοικίδιό της, ως ασφάλεια σε περίπτωση που το έχανε ποτέ. Ποτέ δεν σκέφτηκε ότι η απόφασή της αυτή θα γύριζε μπούμερανγκ έξι μήνες μετά.

Οι αρχές της Benalmadena πήραν προφανώς δείγματα από τα περιττώματα του σκύλου που είχε αφήσει η γυναίκα στην οδό Navarra και συνέχισαν να τα συγκρίνουν με τις βάσεις δεδομένων του ADN Canino για ταυτοποιήσεις. Όταν η ιδιοκτήτρια του σκύλου εγγράφηκε στην υπηρεσία, το σύστημα ανέφερε μια αντιστοιχία και το πρόστιμο εκδόθηκε στο όνομά της.

(ethnos. gr / photo: pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί