Η μόνη γνωστή ρωμαϊκή ζυθοποιία ανακαλύφθηκε στην Ιταλία – Ποιά η σχέση με τους Κέλτες

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τη μοναδική ζυθοποιία της ρωμαϊκής εποχής που βρέθηκε μέχρι σήμερα στη χερσόνησο, διάσημη για την οινοποιητική της παράδοση, στην περιοχή Macerata.

Το εύρημα, το οποίο περιλαμβάνει επίσης κλιβάνους για την παραγωγή κεραμικής και μεταλλικά σφυρήλατα, αποκαλύφθηκε κατά την 30ή εκστρατεία ανασκαφών που διεξήχθη από το Università di Macerata στις τοποθεσίες Urbs Salvia και Villamagna.

Στη Villamagna, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια ρωμαϊκή βίλα με εντυπωσιακές μνημειακές κατασκευές και το αναφερόμενο ζυθοποιείο. Αυτή η ασυνήθιστη ανακάλυψη θα μπορούσε να συνδεθεί με τις αρχαίες γαλατικές ρίζες της περιοχής, καθώς οι κελτικές φυλές, πριν την άφιξή τους στην Ιταλία, ήταν γνωστές για την κατανάλωση μπύρας.

Τον 4ο αιώνα π.Χ., οι Γαλάτες Senones, μια κελτική φυλή με καταγωγή από τη σημερινή Γαλλία, κατέλαβαν διάφορες περιοχές της περιοχής Marche, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Macerata, και είναι πιθανό ότι οι ιδιοκτήτες της βίλας διατήρησαν αυτή την προγονική παράδοση επηρεασμένοι από την Κελτική κουλτούρα.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Μουσείων του Marche σχεδιάζει να επεκτείνει την περιοχή προσβάσιμη στο κοινό, εμπλουτίζοντας την εμπειρία των επισκεπτών με αυτές τις νέες ανακαλύψεις.

Ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. ως ρωμαϊκή αποικία για να εδραιώσει τον έλεγχο στις περιοχές της Αδριατικής, το Urbs Salvia άκμασε χάρη στη στρατηγική του θέση κατά μήκος της Via Flaminia, και έγινε σημαντικό πολιτικό, εμπορικό και θρησκευτικό κέντρο με την πάροδο των αιώνων.


Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν καλοδιατηρημένα μνημεία, όπως το Θέατρο χωρητικότητας 3.000 θεατών και τον Ναό που είναι αφιερωμένος στη θεά της υγείας Σάλους. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές συνεχίζουν να αποκαλύπτουν νέα μυστικά, εμπλουτίζοντας την κατανόησή μας για τη ζωή των αρχαίων Ρωμαίων στην περιοχή αυτή.

Εκτός από τον ιστορικό του πλούτο, το Urbs Salvia προσφέρει μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία, ειδικά το καλοκαίρι, όταν ο χώρος φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις που αναβιώνουν το αρχαίο μεγαλείο της πόλης. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε ξεναγήσεις για να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στη ρωμαϊκή ιστορία και αρχαιολογία.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί