Ο 51χρονος Τιμ Σάντοκ με τον σκύλο του, τη Μπέλα, είχε αναχωρήσει με το καταμαράν του τον Απρίλιο από τη Λα Παζ στο Μεξικό για τη Γαλλική Πολυνησία, ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων μέσα στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Λίγες εβδομάδες αργότερα, μια καταιγίδα κατέστρεψε τα ηλεκτρονικά συστήματα του σκάφους.
Για δυο μήνες παρέσυραν το καταμαράν τα θαλάσσια ρεύματα και οι άνεμοι. Επιβίωασε χάρη στην ικανότητά του, τις γνώσεις και μια γερή δόση τύχης.
Τελικά τους εντόπισε ελικόπτερο που συνόδευε αλιευτικό τόνου στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού. Ο ταλαιπωρημένος Σάντοκ θύμιζε σε πολλά τον Τομ Χανκς στην ταινία «Ναυαγός».
Πλάνα μετά τη διάσωσή του δείχνουν έναν αδύνατο άνδρα, με γκρίζα γενειάδα και τη σκυλίτσα του να κουνά την ουρά της. «Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και λίγο καλό φαγητό γιατί είμαι μόνος στη θάλασσα για πολύ καιρό», είπε ο ναυαγός.
Η πρώτη εξέταση δεν έδειξε κάποιο σοβαρό τραυματισμό από τη δοκιμασία. Επειδή ήταν συνεχώς σε σκιερό σημείο στο σκάφος, κατάφερε να αποφύγει και τα εγκαύματα.
(protothema – freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέους κανόνες για τα πακέτα ταξιδιών ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου – Τι αλλάζει
- Με φωτογραφίες και αριθμό χιλιομέτρων πλέον τα οχήματα που δημοπρατούνται, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ
- Zipline στην Κίνα που κόβει την ανάσα συγκρίνεται με….βιντεοπαιχνίδι! ΒΙΝΤΕΟ
- Σιδηρομαγνητικό υγρό «χορεύει» με μαγνήτες σχηματίζοντας εντυπωσιακά μοτίβα, Vid
- Axios: Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε πως το Ιράν βρίσκεται στα πρόθυρα της παράδοσης
- Τουρίστρια κατέληξε στη ΜΕΘ μετά από επίθεση αγέλης σκύλων
- Μέση Ανατολή και οικονομία: Τι ενδέχεται να ακριβύνει στην Ελλάδα;
- Αποφασισμένη γυναίκα στη Νιγηρία έσπασε ρεκόρ 18 ετών μετρώντας – Μέχρι ποιον αριθμό έφτασε; (Vid)
- Η Αυστραλία καλεί το μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό να εγκαταλείψει τον Λίβανο
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 43χρονου με καταδικαστική απόφαση για απείθεια









