Αρκουδόσκυλοι ζούσαν στη Γαλλία

Η παλαιοντολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως απολιθώματα μιας οικογένειας ζώων που ονομάστηκε Amphicyonidae. Πρόκειται για χερσαία σαρκοφάγα τα οποία διέθεταν ένα συνδυασμό χαρακτηριστικών αρκούδων και σκύλων για αυτό και οι ειδικοί ονόμασα αυτά τα ζώα «αρκουδόσκυλους».

Έχει διαπιστωθεί ότι υπήρχαν πολλά είδη αρκουδόσκυλων μικρότερου και μεγαλύτερου μεγέθους με τα πιο ογκώδη να ξεπερνούν σε βάρος τα 300 κιλά. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι οι αρκουδόσκυλοι είχαν εξαπλωθεί σε όλες τις μεγάλες ηπείρους του πλανήτη. Πιστεύεται ότι εμφανίστηκαν πριν από περίπου 45 εκατ. έτη και εξαφανίστηκαν πριν από περίπου δύο εκατ. έτη, κατάφεραν δηλαδή να επιβιώσουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «PeerJ» ερευνητική ομάδα με επικεφαλής παλαιοντολόγους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βασιλείας στην Ελβετία παρουσιάζει την ανακάλυψη ενός άγνωστου μέχρι σήμερα είδους αρκουδόσκυλου.

Το είδος που ονομάστηκε Tartarocyon cazanavei ζούσε πριν από περίπου 12 εκατ. έτη στα Πυρηναία Όρη και τα απολιθώματα του εντοπίστηκαν σε μια περιοχή στην γαλλική σήμερα πλευρά της οροσειράς. Αυτός ο αρκουδόσκυλος είχε βάρος 200 κιλά και διέθετε σύμφωνα με τους ερευνητές ένα επιπλέον προγόμφιο σε σχέση με άλλα είδη αρκουδόσκυλων γεγονός που αναμένεται φωτίσει την εξέλιξη αυτών των ζώων σε σχέση με τις περιβαλλοντικές-κλιματικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή.

(naftemporiki. gr / photo: pixabay)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.