Άνδρας σφυροκοπά επί τέσσερις ώρες γλυπτό παιδόφιλου καλλιτέχνη έξω από το κτίριο του BBC – BINTEO

Ένας διαδηλωτής σκαρφάλωσε στο αμφιλεγόμενο άγαλμα που δημιούργησε ο γνωστός παιδόφιλος καλλιτέχνης Έρικ Γκιλ στο εξωτερικό του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού του BBC στο κέντρο του Λονδίνου και προσπαθούσε επί τέσσερις ώρες να το διαλύσει.


Ακτιβιστές ζητούσαν να αφαιρεθεί το γλυπτό «Prospero and Ariel» από τότε που αποκαλύφθηκε ότι ο καλλιτέχνης κακοποίησε σεξουαλικά τις δύο μεγαλύτερες κόρες του, δεκαετίες μετά τον θάνατό του το 1940.

Το άγαλμα που δημιουργήθηκε το 1933 είναι εμπνευσμένο από το έργο του Σαίξπηρ «The Tempest». Κατέχει περίοπτη θέση στην είσοδο του Broadcasting House του BBC στο Portland Place του Λονδίνου και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του διατηρητέου κτιρίου Grade II.


Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τον διαδηλωτή, ο οποίος φορούσε μπλούζα με την επιγραφή «Reservoir Dogs», να χτυπά με σφυρί το άγαλμα, αφαιρώντας σημαντικά τμήματά του.

Άνδρες της αστυνομίας του Λονδίνου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρησιμοποίησαν μια υπερυψωμένη πλατφόρμα προκειμένου να κατεβάσουν με ασφάλεια τον διαδηλωτή, ο οποίος τελικά συνελήφθη από την αστυνομία, έπειτα από τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί