ΥΠΕΡΒΟΜΒΑ στην Ευρώπη!!! Δελτίο… καιρού ρεύματος!!! Πότε θα το κόβουν – Τα τρία ΧΡΩΜΑΤΑ

Τι ξεκινά στην Γαλλία!!! Μπρος ολοταχώς οι μηχανές για την νέα Ευρώπη...

Η δημόσια τηλεοπτική εταιρεία France Télévisions και η γαλλική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού δικτύου RTE θέλουν να ενθαρρύνουν τους Γάλλους να εξοικονομήσουν ενέργεια με έγχρωμα εικονογράμματα στην οθόνη της τηλεόρασης. Στόχος είναι να «εξοικονομήσουμε τουλάχιστον πέντε τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας έως τις 7 το απόγευμα».

Ως εκ τούτου εισάγουν ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ!!! Πως λένε τον καιρό, τώρα θα λένε το ρεύμα!!!

Συγκεκριμένα, οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα πρέπει να εμφανίζουν ένα τρίχρωμο εικονόγραμμα στο κάτω μέρος της οθόνης μεταξύ 8 π.μ. και 12 μ.μ. και μεταξύ 6 μ.μ. και 8 μ.μ. που δείχνει στους θεατές το φορτίο στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτός ο τρίχρωμος κωδικός, που λαμβάνεται από τον ιστότοπο Ecowatt της RTE, διαφημίζεται από την εταιρεία ως «η αναφορά καιρού για την ηλεκτρική ενέργεια».

Στα τρία χρώματα του κώδικα, το πράσινο αντιπροσωπεύει την “κανονική καταπόνηση”, το πορτοκαλί αντιπροσωπεύει “σφιχτή πίεση” και το κόκκινο αντιπροσωπεύει “πολύ σκληρή καταπόνηση”. «Κόκκινο» σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος διακοπής ρεύματος, εάν δεν γίνει κάτι για να μειωθεί άμεσα η εθνική κατανάλωση. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!! ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΝ!!!!!!!!

Ίσως δε, αποστέλλεται μήνυμα από το 112!!!

Όπως χαρακτηριστικά μεταδίδεται, ανάλογα με το χρώμα του εικονογράμματος, θα πρέπει να ζητηθεί από τους τηλεθεατές να «αλλάξουν τις πρακτικές τους» – ειδικά αν το εικονόγραμμα είναι κόκκινο. Οι «βασικές περιβαλλοντικές συμπεριφορές» που βρίσκονται στον ιστότοπο Ecowatt περιλαμβάνουν την αναβολή της χρήσης οικιακών συσκευών ή την «μετριοπαθή χρήση συσκευών μαγειρέματος».

Η Delphine Ernotte, Πρόεδρος της France Télévisions και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης, δήλωσε στο AFP: «Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε το πλυντήριό σας στις 10 μ.μ. αντί στις 7 μ.μ.».

Μια άλλη πρόταση από τον ιστότοπο Ecowatt είναι η μείωση του φωτισμού στο σπίτι. Όσον αφορά το σβήσιμο της τηλεόρασης (ως ένδειξη εικονογράμματος!), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο , αυτό δεν θα ήταν “απαραίτητο”, επειδή “δεν είναι ενεργοβόρα συσκευή”.

Που οδηγούν όλα αυτά;;; ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ!!!

photo pixabay/scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί