Ξαφνικοί τριγμοί στην Κίνα!!! Πρωτόγνωρες εικόνες!!! Για νέα Lehman Brothers γράφουν διεθνή ΜΜΕ, vid

Φόβοι για κραχ!!! Στρώνεται το χαλί για το Great Reset

Και ξαφνικά τριγμοί στην Κίνα με την παγκόσμια οικονομία να απειλείται με γενικευμένο κραχ!

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για την κινεζική Lehman Brothers, η οποία κατέρρευσε με πάταγο το 2008, πυροδοτώντας τη μεγάλη και παγκοσμίων διαστάσεων χρηματοπιστωτική κρίση.

Πρόκειται για την Evergrande, η οποία, αν και διέψευσε τις φήμες αργά την Δευτέρα ότι θα υπέβαλε πτώχευση, προσέλαβε την Houlihan Lokey και την Admiralty Harbor Capital ως κοινούς χρηματοοικονομικούς συμβούλους για την αξιολόγηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της εταιρείας.

Η Houlihan Lokey είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αναδιαρθρώσεων παγκοσμίως, έχοντας συμβουλεύσει περίπου 1.400 υποθέσεις με απαιτήσεις αξίας άνω των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από το 1988, μεταξύ αυτών εκείνη της Lehman Brothers Holdings Inc.

Η κατάσταση είναι τόσο δραματική, που παρότι στην Κίνα απαγορεύονται οι διαμαρτυρίες, δεκάδες επενδυτές διαδηλώνουν στην Σενζέν (νότια Κίνα) μπροστά στην έδρα της γιγάντιας κινεζικής εταιρείας ακινήτων Evergrande, καθώς βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Πολυάριθμοι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την είσοδο στο κτίριο και εμποδίζουν τους δημοσιογράφους να βιντεοσκοπήσουν.

Η τεράστια εταιρεία ακινήτων καταρρέει, διότι βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα χρέος περίπου 260 δισεκ. ευρώ.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίθουν πλέον μαρτυριών μικροϊδιοκτητών που φοβούνται ότι δεν θα πάρουν ποτέ πίσω τα χρήματά, τα οποία είχαν επενδύσει, καθώς ο όμιλος οφείλει ακόμη να ολοκληρώσει την κατασκευή 1,4 εκατομμυρίου κατοικιών συνολικής αξίας 170 δισεκ. Ευρώ, κάτι που, στην παρούσα φάση, δεν φαντάζει και τόσο πιθανό!!!

Σπίτια, που επρόκειτο να ολοκληρωθούν τον περασμένο μήνα, δεν έχουν τελειώσει, καθώς τα εργοτάξια είναι έρημα.

Η Evergrande είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων της Κίνας σε τζίρο και έχει παρουσία σε περισσότερες από 280 πόλεις. Απασχολεί 200.000 εργαζομένους και πως δημιουργεί εμμέσως 3,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Όλα δείχνουν πως στήνεται νέα χρηματοπιστωτική κρίση παγκοσμίως! Το αν θα καταλήξει σε κραχ με νέα εξοντωτικά μνημόνια για τις χώρες του πλανήτη σε συνδυασμό με τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας, στρώνοντας το έδαφος για την περιβόητη Μεγάλη Επανεκκίνηση, η οποία θα φέρει παγκόσμια εξουσία, μένει να φανεί!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί