Το ταξίδι Αμερικανών στην Ευρώπη θα απαιτεί βιομετρική σάρωση;;;

Τι μεταδίδεται..

Τα ταξίδια στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες πρόκειται να γίνουν πιο περίπλοκα για τους Αμερικανούς πολίτες: Την άνοιξη του 2025, θα πουν αντίο  στις σφραγίδες διαβατηρίων και θα καλωσορίσουν τις σαρώσεις προσώπου και δακτυλικών αποτυπωμάτων – έχοντας τα βιομετρικά τους δεδομένα αποθηκευμένα σε μια τεράστια κρατική βάση δεδομένων. 

Την Παρασκευή, ένα πρακτορείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε το ενημερωμένο χρονοδιάγραμμα για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Εξουσιοδότησης Ταξιδιών (ETIAS), το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή για πρώτη φορά το 2024. Ισχύει για ταξιδιώτες από περισσότερες από 60 χώρες Οι χώρες αυτές έχουν συνολικό πληθυσμό 1,4 δισεκατομμυρίων. 

Οι Αμερικανοί δεν θα χρειάζονται βίζα, αλλά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εκ των προτέρων  για άδεια επίσκεψης σε οποιαδήποτε από τις 30 χώρες της ΕΕ για διαμονή έως και 90 ημερών. Θα κοστίσει περίπου  8 $  για την αίτηση , με τα αιτήματα να υποβάλλονται μέσω του επίσημου  ιστότοπου ETIAS  ή της εφαρμογής ETIAS για κινητά. Η ETIAS  διαβεβαιώνει  το κοινό ότι οι περισσότερες αιτήσεις θα διεκπεραιωθούν μέσα σε λίγα λεπτά.  

scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί