Το… «ΔΩΡΟ» του Έλον Μασκ στην Ελλάδα του LOCKDOWN – ΒΙΝΤΕΟ

Κρατικά Χριστούγεννα, όριο ατόμων σε κάθε σπίτι, αλλά...

Στα φετινά Χριστούγεννα, το Κράτος αποφασίζει ακόμα και πόσοι θα κάτσουν στο τραπέζι μας.

Στο γιορτινό τραπέζι θα μπορούν να καθίσουν μέχρι 9 άτομα ή πιο απλά δυο 4μελείς το πολύ πενταμελείς οικογένειες. Χριστούγεννα στο χωριό αποκλείονται καθώς οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν θα επιτρέπονται.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων ο κ. Πέτσας υπογράμμισε:

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά όλοι πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης».

Όπως σχολιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, ίσως με την βοήθεια της τεχνολογίας να καταφέρουμε να έχουμε και άλλους στο γιορτινό τραπέζι.

Βέβαια, με τόσες συνδέσεις μπορεί το ιντερνέτ να «κλατάρει»!

Έρχεται όμως το… «δώρο» του Έλον Μασκ για μελλοντική χρήση.

Διαβάζουμε στο Hellasjournal:

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Money Review, σε ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου, η κάλυψη της χώρας μας από τους δορυφόρους του προγράμματος Starlink της SpaceX αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη του project βρίσκονται σε επαφές τόσο με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) όσο και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη αδειοδότηση.

Η είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και αναμένεται να τιμολογείται κατά τι ακριβότερα, εκτιμάται περί το 20% ακριβότερα, θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps.

Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει όμηρος απαρχαιωμένων υποδομών και επομένως και χαμηλών ταχυτήτων, ακόμα και μέσα στην Αθήνα, καθίσταται αντιληπτός ο αντίκτυπος που θα έχει η απόβαση της θυγατρικής του Μασκ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο επίγειος σταθμός αναμένεται να αναπτυχθεί άμεσα είτε στη Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες.

Με το lockdown να συνεχίζεται, τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου αλλά με προοπτική να παραμείνει η κοινωνική αποστασιοποίηση, απαιτείται σίγουρα ισχυρό δίκτυο και αυτό το προσφέρει ο Έλον Μασκ, που είχε προτείνει και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, προσφέροντας internet σε όλο τον πλανήτη, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όλους, όπου και να ζουν να εργάζονται από το σπίτι και να επικοινωνούν και να συναλλάσσονται με τις αρχές από το σπίτι και πλέον να βλέπουν και τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος έχει φυσικά προειδοποιήσει και για αυτή την εξέλιξη στο άρθρο του «Οι 12.000 δορυφόροι, ο Κορωνοϊός και “Το Κενό Ανάμεσά Μας”».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά, με βάση τα προαναφερθέντα, «μπορεί άνετα να επιτευχθεί το “μάντρωμα” του παγκόσμιου λαού και ο απόλυτος έλεγχος του καθενός, αφού ο καθένας θα μένει σε ένα σημείο, λογικά το σπίτι του και οι αρχές θα ξέρουν που βρίσκεται αφού ή στο σπίτι του θα είναι ή κάπου εκεί κοντά για ψώνια, μειώνοντας σε μέγιστο βαθμό τις μετακινήσεις.

Όπερ και εγένετο!!!

Δείτε σε βίντεο τους δορυφόρους του Elon Musk να περνάνε στον ουρανό:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί