Τα 12 σημεία που μπήκαν νέες ψηφιακές κάμερες στην Αθήνα – Ποιοί και πώς θα καταγράφονται

Η Ελλάδα μπήκε στην νέα εποχή...

Σε λειτουργία τίθενται από σήμερα 12 νέες κάμερες για τον έλεγχο της κίνησης στις λεωφορειολωρίδες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Oι οδηγοί δεν έχουν ενημερωθεί και εισέρχονται παρανόμως στις λωρίδες που είναι για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ασθενοφόρα.

Οι νέες κάμερες θα είναι 20 και θα είναι ψηφιακές!!!

Πρόσφατα ενεργοποιήθηκαν οι 12! Είναι υψηλής τεχνολογίας κάμερες και λειτουργούν κατά ριπάς στις ειδικές λωρίδες κίνησης των λεωφορείων.

Οι κάμερες αυτές είναι στα εξής σημεία:

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: Εγκατάσταση 5 καμερών
  • Λεωφόρος Κηφισίας: Εγκατάσταση 1 κάμερας
  • Λεωφόρος Μεσογείων: Εγκατάσταση 3 καμερών
  • Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Εγκατάσταση 3 καμερών

Ο ΟΑΣΑ θα παραδίδει στις Διευθύνσεις της Τροχαίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κρυπτογραφημένο υλικό που θα λαμβάνεται από τις προαναφερθείσες νέες ψηφιακές κάμερες!
Τα αρμόδια όργανα θα στέλνουν έπειτα τις παραβάσεις! Σε περίπτωση μελλοντικά που μια ψηφιακή ταυτότητα -πορτοφόλι θα είναι συνδεδεμένη με το κεντρικό σύστημα διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης, το ποσό του προστίμου δεν αποκλείεται να αφαιρείται αυτόματα, ενδεχομένως σε πραγματικό χρόνο!

Για την ώρα, το σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ραντάρ – φωτογραφικής κάμερας) βρίσκεται σε στύλο-καμπίνα (θάλαμο), ελέγχοντας την ταχύτητα όλων των διερχομένων οχημάτων και όποια παρανομούν θα καταγράφονται και θα αποτυπώνονται στην φωτογραφία!

Πέραν τούτου, στην φωτογραφία θα εμφανίζεται: ταχύτητα κίνησης, το σημείο/λωρίδα της παράβασης, η κατεύθυνση, η ημερομηνία, η ώρα καθώς επίσης και κάθε στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο για την τεκμηρίωση της παράβασης, η οποία θα εμφανίζεται σε φωτογραφία μέσω ειδικής έγχρωμης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής!

Μάλιστα θα υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού επιβατικών (Ι.Χ.) και φορτηγών!!!

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι τσουχτερά και αγγίζουν τα 200 ευρώ.

Σε περιπτώσεις παρκαρίσματος σε αυτές τις λωρίδες, επιπλέον του προστίμου, προβλέπεται αφαίρεση των κυκλοφοριακών πινακίδων και απομάκρυνση του οχήματος.

Το ωράριο εφαρμογής της απαγόρευσης εισόδου στις λεωφορειολωρίδες ισχύει κατά τις καθημερινές από τις 06:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 06:00 έως τις 16:00. Για τις λωρίδες αντίθετης κατεύθυνσης, η απαγόρευση είναι διαρκής.

Με πληροφορίες από ertnews, newsauto, photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί