Συμβολική κίνηση ή ΩΜΗ αλήθεια; Κανείς δεν σκέφτηκε τι ακριβώς συνέβη σήμερα στην Ελλάδα, vid

Πανελλαδική η δράση - To BINTEO που κάποιοι έχουν ξεχάσει…

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν από νωρίς το πρωΐ οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, οι οποίοι συμμετέχουν στην συλλογή κλειδιών των επιχειρήσεών τους για να παραδοθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης και να διαρκέσει ως τις 14.00.

Ανάλογες κινήσεις έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για 81.000 επιχειρήσεις με 350.000 εργαζομένους.

Μαζί τους συντάσσονται όλοι οι κλάδοι της παραγωγικής οικονομίας.

Σε ένα φάκελο έβαλαν τα κλειδιά της επιχείρησής τους, τα οποία έριξαν σε μία κάλπη.

Η παράδοση των κλειδιών συνοδεύτηκε από δηλώσεις «πρώην επαγγελματία εστίασης» που θα υπογράψουν όσοι καταθέσουν τα κλειδιά τους. Το υστερόγραφό της είναι εξαιρετικά εύγλωττο: «Η πόρτα είναι κλειδωμένη 2 φορές. Τα λουλούδια θέλουν πότισμα, έχουν μαραθεί και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο, χρειάζεται επανασύνδεση. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο καλύτερα μην το σηκώσεις. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι δεξιά πίσω από την πόρτα».

Στην Θεσσαλονίκη, από τις 10:00 το πρωί στην οδό 30ης Οκτωβρίου στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι καταστηματάρχες παραδίδουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους.

Η κίνηση ήταν μεν συμβολική, ωστόσο λίγοι έχουν προσέξει, πως με την κρίση του κορωνοϊού, πράγματι τα κλειδιά επιχειρήσεων περνούν ή στο κράτος, το οποίο στηρίζει τον επιχειρηματία με επιδόματα και άρα δημιουργείται μία σχέση εξάρτησης, ή σε πολυεθνικές οι οποίες εξαγοράζουν όσες επιχειρήσεις κλείνουν ή αδυνατούν να δουλέψουν υπό τις νέες συνθήκες του «κλείσε-άνοιξε».

Στο μυαλό όλων αβίαστα έρχονται τα λόγια της προηγούμενης κυβέρνησης ότι κανείς δεν θα είναι αφεντικό στο μαγαζί του. Η κίνηση με την παράδοση των κλειδιών, παρότι είναι συμβολική, μοιάζει με «επιστέγασμα» όσων είχαν ειπωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί