Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε σήμερα ότι αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό δίκαιο η μεταρρύθμιση των κανόνων που διέπουν τα πανεπιστήμια στην Ουγγαρία, εξαιτίας της οποίας το πανεπιστήμιο που ίδρυσε ο παγκοσμιοποιητής Τζορτζ Σόρος αναγκάστηκε να μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του στην Βιένη.
Βάσει της μεταρρύθμισης που υιοθετήθηκε το 2017, τα ξένα πανεπιστήμια δεν μπορούν να λειτουργούν στην Ουγγαρία παρά μόνο αν προσφέρουν μαθήματα και διαθέτουν πανεπιστημιούπολη στην χώρα όπου ιδρύθηκαν.
Για τον λόγο αυτό το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης (CEU), το οποίο ίδρυσε ο διεθνιστής Σόρος, αναγκάστηκε να μεταφέρει τον Νοέμβριο του 2017 το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του στην Βιένη. Το CEU ιδρύθηκε βάσει της νομοθεσίας της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Οι δικαστές στο Λουξεμβούργου συμφώνησαν ότι οι όροι που έχει θέσει η Ουγγαρία για την λειτουργία των ξένων πανεπιστημίων στο έδαφός της «δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό δίκαιο».
Αλίμονο! Ποιόν θα στήριζε η ΕΕ;;;
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βιομηχανία αλουμινίου στόχος επίθεσης στο Μπαχρέιν – Δυο τραυματίες
- Δήμος Ηλιούπολης: Δωρεάν 8ήμερο Πασχαλινό Camp για 50 παιδιά 6 έως 12 ετών – Οι αιτήσεις ξεκινάνε
- Αυτά συμβαίνουν στους δρόμους της Ουκρανίας με τις ευλογίες των Δυτικών, vid
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος που οδηγούσε στην περιφερειακή οδό με 180 χλμ./ώρα
- Ένας πολίτης έπεσε νεκρός σε ρωσική επαρχία μετά από επιδρομή ουκρανικών drones
- Θεσσαλονίκη: Δεκάδες οινοποιεία στην έκθεση Thessaloniki Wine Show 2026
- 25η Μαρτίου: Οι Τούρκοι… ενοχλήθηκαν με τα συνθήματα στην στρατιωτική παρέλαση
- Το συγκινητικό «αντίο» της Finos Films στην Μαρινέλλα – «Τα λόγια είναι περιττά», vid
- Θεσσαλονίκη: «Δυσαναπλήρωτο κενό στον πολιτισμό» αφήνει ο θάνατος της Μαρινέλλας, σύμφωνα με την ΠΕΔΚΜ
- Η Συρία απώθησε επίθεση drones που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Ιράκ εναντίον αμερικανικής βάσης









