«Στην ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ μαγειρεύουν ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ»!!! Λιακόπουλε, θα λέτε και θα κλαίτε! ΒΙΝΤΕΟ

Μετά το κρέας, και το κοτόπουλο φτιάχνουν και τα ΨΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ!!!

«ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ: Από το εργαστηριακό χοιρινό μέχρι τα καλλιεργημένα ψάρια, η αναδυόμενη αγορά εναλλακτικών πρωτεϊνών της Σιγκαπούρης μαγειρεύει μια καταιγίδα».

Έτσι χαρακτηρίζουν μέσα ενημέρωσης το φαγητό εργαστηρίου που ετοιμάζεται από την Σιγκαπούρη να «κατακτήσει» ολόκληρο τον πλανήτη, δίνοντας ενδεχομένως την «λύση» στην «παγκόσμια πείνα» που εξαπλώνεται τεχνηέντως.

Οι εταιρείες, όπως μεταδίδεται, αγωνίζονται να βρουν καινοτόμες προσφορές τροφίμων, καθώς η χώρα θέλει να γίνει πιο ανθεκτική στα τρόφιμα και να τοποθετηθεί ως ηγέτης στην στροφή προς εναλλακτικές πρωτεΐνες.

Έτσι, μετά το κρέας και το κοτόπουλο, ετοίμασαν και ΤΕΧΝΗΤΟ ΨΑΡΙ!!! Η μοναδική εταιρεία καλλιέργειας ψαριών της Σιγκαπούρης Umami Meats, για παράδειγμα, θέλει να αναδημιουργήσει θαλασσινά δημοφιλή στην ασιατική κουζίνα, αλλά αυτά είναι υπερβολικά αλιευμένα και δύσκολα εκτρέφονται.

Τα σχέδια της εταιρείας συνάδουν με τους στόχους βιωσιμότητας της χώρας να παράγει περισσότερα δικά της τρόφιμα έως το 2030. 

ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ

Στην Umami Meats, το κέικ ψαριών που αναπτύχθηκε στο εργαστήριο, το οποίο είναι εν μέρει φυτικά και εν μέρει καλλιεργημένα κύτταρα ψαριών, μπορεί να μοιάζει και ακόμη και να μυρίζει σαν αληθινό.

«Κανονικά στο κέικ ψαριών της Ταϊλάνδης, χρησιμοποιούν ψάρι ή πολτό», είπε ο τεχνολόγος τροφίμων του Τζέιμς Ταν. 

«Αλλά αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το κόκκινο λυχνάρι, γιατί είναι μία από τις κυτταρικές σειρές που έχουμε αναπτύξει μέχρι στιγμής».

Η εταιρεία ελπίζει να τροφοδοτήσει μια αναδυόμενη όρεξη για νέα και βιώσιμα τρόφιμα, με θαλασσινά που καλλιεργούνται αντί να αλιεύονται.

Ξεκινά με μερικά βλαστοκύτταρα από τα ψάρια, και στη συνέχεια το εργαστήριο χρησιμοποιεί ένα μέσο καλλιέργειας ή έναν υγρό ζωμό με θρεπτικά συστατικά, έτσι ώστε τα κύτταρα να αναπτυχθούν και να διαιρεθούν. 

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, είναι έτοιμο για χρήση σε προϊόντα διατροφής.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Umami Meats, Mihir Pershad, δήλωσε: «Εργαζόμαστε για το χέλι για unagi καθώς και για καπνιστές εφαρμογές στην Ευρώπη. 

«Εργαζόμαστε για τον τόνο, για τη μεγάλη ποικιλία τρόπων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον τόνο. Εξετάζουμε τα πάντα, από σούσι μέχρι πιο κοινές εφαρμογές τόνου στη μαζική αγορά, όπως μια μπριζόλα τόνου, για παράδειγμα.»

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙΗΔΗ ΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΡΕΑΣ (ΕΔΩ)!!!

Δείτε το βίντεο μόνο στο ΕΛ:

scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί