Περίπου 40.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν εκδοθεί ψηφιακά, μόλις μια μέρα μετά την λειτουργία της πλατφόρμας μέσω του gov.gr!!!
Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Πιερρακάκης «το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι ασφαλές, δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί και φέρει ψηφιακή σφραγίδα».
Ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, παρουσίασε με ανάρτηση του στο twitter το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Όπως ανέφερε:
«Σας παρουσιάζω το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού της Ελλάδας: 1 / πλήρως ψηφιακό με μοναδικό κωδικό QR στην επάνω δεξιά γωνία που μπορεί να σαρωθεί, 2 / δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά μάλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για ταξίδια, εάν συμφωνούν και οι χώρες. Ανυπομονώ να πάρουμε πίσω τη ζωή μας!»
Introducing Greece's digital vaccination certificate: 1/ fully digital with unique QR code in top right corner that can be scanned, 2/ it will not be obligatory, but rather could be used as an alternative for travel, should countries agree. Can't wait to get our lives back! pic.twitter.com/31fZmKuIn0
— Alex Patelis (@PatelisAlex) February 19, 2021
Η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη με όλη την διαδικασία του εμβολιασμού, από το αρχικό της στάδιο, τον τρόπο δηλαδή των ραντεβού, μέχρι και το τελικό, όπως η έκδοση της βεβαίωσης.
Τις καινοτομίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε διεθνές επίπεδο, έχει επισημάνει ο υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος στον τρόπο διαδικασίας του εμβολιασμού, ο οποίος γίνεται, είτε μέσω ψηφιακών καναλιών, το emvolio.gov.gr, ή την άυλη συνταγογράφηση, είτε μέσω φυσικών καναλιών, όπως την παρουσία σε φαρμακεία ή ΚΕΠ, ενώ από χθες προστέθηκε και η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της πανδημίας, είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, είτε από Δευτέρα, μέσω ΚΕΠ, κατόπιν ραντεβού.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «ηθελημένα επιλέξαμε να μην χρησιμοποιήσουμε τηλεφωνικό κέντρο, γιατί διαγνώσαμε ότι ο όγκος της ζήτησης θα είναι πολύ μεγαλύτερος από την κλίμακα της προσφοράς».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος
- Όταν η τέχνη μιμείται τη ζωή: Ο Έρικ Ντέιν θα υποδυθεί έναν ασθενή με ALS, έξι μήνες μετά τη δική του διάγνωση
- Η ειρήνη είναι εύθραυστη! Η περιοχή που μπορεί να δώσει ξαφνικά μεγάλο πόλεμο
- «ΛΟΓΟΣ–LOGOS»: Η Μητρόπολη Ν. Ιωνίας δημιουργεί το πρώτο εργαλείο AI για θέματα πίστεως
- Fedhatta: Στην Αθήνα κορυφαία στελέχη του γερμανικού τουρισμού
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η 27χρονη που προκάλεσε τροχαίο οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης
- Μαύρη Θάλασσα: Η Βουλγαρία θα μετάσχει ενεργά στη δημιουργία κόμβου ασφάλειας
- Ξεκίνησαν γυρίσματα για το “Black Tides”: Τζον Τραβόλτα και Μελίσα Μπαρέρα σε… αγώνα επιβίωσης
- Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Αν συμβεί αυτό τότε ίσως αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ευρώπη