Πριν από λίγο η επικεφαλής της Eυρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι μέσα στον Μάρτιο θα παρουσιάσει μία πρόταση για την δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, κάτι που αποτέλεσε, φαινομενικά τουλάχιστον, πρόταση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Οσον αφορά στην ερώτηση, με τι θα μπορούσε να μοιάζει το ψηφιακό, πράσινο διαβατήριο: Θα υποβάλουμε μία πρόταση τον Μάρτιο» δήλωσε η ντερα Λάιεν μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με γερμνανούς βουλευτές.
Ωστόσο, στην Βρετανία, που παρά το Brexit παραμένει σε αλληλεπίδραση με την υπόλοιπη Ευρώπη, τονίστηκε πως η ιδέα, να δοθούν σε άτομα πιστοποιητικά που να επιβεβαιώνουν τον εμβολιασμό τους, μπορεί να βοηθήσει την βρετανική οικονομία να ανακάμψει από μια «άνευ προηγουμένου συντριβή» λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Ρίσι Σουνάκ.
Ο Σουνάκ είπε ότι τα έγγραφα θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιτρέψουν στους ανθρώπους να επισκέπτονται χώρους ή εκδηλώσεις, βοηθώντας έτσι την οικονομία να επιστρέψει στο προσκήνιο μετά από μια σειρά Lockdown που επιβλήθηκαν.

Εις Μάρτιον τα σπουδαία λοιπόν για Ελλάδα και Ευρώπη.
Δείτε συμβαίνει στην Βαυαρία, όπου ήδη χορηγείται πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Προς το παρόν ο χαρακτήρας είναι συμβολικός και από το έγγραφο αυτό δεν απορρέουν δικαιώματα.
Ωστόσο, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί μπορεί να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο.
«Πάντα θα έχω αυτήν την κάρτα μαζί μου. Αν χρειάζεται θα την επιδεικνύω. Είναι ένα είδος νέας ελευθερίας», δήλωσε μια γυναίκα που εμβολιάστηκε.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για “γενοκτονία” – Αντιδρά το Τελ Αβίβ
- Επίσκεψη Β. Κικίλια στην Ουάσιγκτον: Στο επίκεντρο η συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στον ναυπηγικό τομέα
- Ανοίγει, εκ νέου, για τρεις ημέρες, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το στεγαστικό επίδομα
- ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βαρθολομαίου – Τραμπ στον Λευκό Οίκο
- Στην Πάτρα για 2η φορά μέσα σε λίγες ημέρες η Κωνσταντοπούλου
- Λουόμενοι στη Γαύδο διώχνουν βάρκα γεμάτη αλλοδαπούς! Το ΒΙΝΤΕΟ κάνει τον γύρο του διαδικτύου
- Nέα εφαρμογή για ηλεκτρονικά τιμολόγια σε συμβάσεις με το Δημόσιο (B2G)
- Το βίντεο με το αγριογούρουνο στο Χαϊδάρι και η αντίδραση των επιβατών έγιναν viral
- Αυστρία: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έγραψε χρυσή σελίδα στην παγκόσμια μουσική και αποθεώθηκε
- Πυρηνικές εγκαταστάσεις: Πρωτοβουλία έξι χωρών «τραντάζει» τον πλανήτη
Κύρια Θέματα

















