Πενηνταπεντάρης πέθανε σε νοσοκομείο στο βορειοανατολικό τμήμα της Νέας Νότιας Ουαλίας την 21η Απριλίου εξαιτίας θρομβοεμβολικού επεισοδίου στους πνεύμονες, οκτώ ημέρες μετά τον εμβολιασμό του.
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως έπασχε ήδη από κάποια πνευμονική πάθηση.
Σε αυτό το στάδιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ποιο εμβόλιο χορηγήθηκε στον 55χρονο, σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο 7NEWS.
Ο αυστραλιανός οργανισμός φαρμάκων (Therapeutic Goods Administration, TGA) τόνισε ότι σε όλες τις περιπτώσεις, όταν του αναφέρεται «θάνατος μετά τον εμβολιασμό, γίνεται εξέταση των δεδομένων για να εκτιμηθεί η πιθανότητα το εμβόλιο να συνέβαλε στο συμβάν ή στην πάθηση που είχε μοιραία έκβαση».
Ο δεύτερος άνδρας, ηλικίας 71 ετών, που είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα, πέθανε στο Σίδνεϊ μετά τον εμβολιασμό του με το προϊόν της AstraZeneca. Και σε αυτή την περίπτωση, ο TGA διενεργεί έρευνα για να εξακριβωθεί εάν ο εμβολιασμός συνδέεται με τον θάνατό του.
Ο TGA έχει συμπεράνει πως πιθανόν υπάρχει σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca και του θανάτου 48χρονης στη Νέα Νότια Ουαλία σε νοσοκομείο από θρομβοεμβολικό επεισόδιο μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό της.
Άλλες τρεις περιπτώσεις εξαιρετικά σπάνιων θρομβώσεων στο αίμα – πρόκειται για μια 35χρονη, έναν 49χρονο και έναν 80χρονο – θεωρείται πως επίσης συνδέονταν με το εμβόλιο της AstraZeneca.
«Και οι τρεις ασθενείς νοσηλεύονται σε σταθερή κλινική κατάσταση, είχαν καλή απόκριση στη θεραπεία που τους χορηγήθηκε και αναρρώνουν», κατά τον TGA.
Οι αρχές της Αυστραλίας αποφάσισαν το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε ανθρώπους άνω των 50 ετών και το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στους νεότερης ηλικίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
- Κλείνουν στις 15:30 οι σταθμοί του Μετρό “Κορυδαλλός” και “Μανιάτικα” με εντολή της ΕΛΑΣ
- Συνάντηση Αρναουτάκη – Μητσοτάκη: Συζητήθηκε η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών
- Κίνα: Ο κόσμος βρίσκεται σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ειρήνη και τον πόλεμο
- Ξεκινά η Intervision, αντίπαλο δέος της Eurovision: «Θα το παρακολουθήσει ο μισός πλανήτης»
- Οι Ρώσοι διέσπασαν τις γραμμές των Ουκρανών στο Γιαμπόλ
- Χειροπέδες σε 25χρονο για εκμετάλλευση ανηλίκων κοριτσιών με υλικό πορνογραφικού χαρακτήρα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΙΑ
