Σαν εκείνο που θέλει ο Bill Gates: ΤΑΤΟΥΑΖ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ για κάθε άνθρωπο

Για όποιον τον θέλει...

Οι Νοτιοκορεάτες ενδεχομένως σύντομα να μπορούν να φέρουν μια συσκευή μέσα στο σώμα τους με τη μορφή ενός προσαρμοσμένου τατουάζ που θα τους ειδοποιεί αυτόματα για πιθανά προβλήματα υγείας!!!!

Ένα τέτοιο τατουάζ-εμβόλιο, σαν εκείνο που θέλει ο Bill Gates και στο οποίο επιδιώκεται να ενσωματωθούν ιατρικές, οικονομικές αλλά και ταυτοποιητικές πληροφορίες του πολίτη!!!

Συγκεκριμένα, ερευνητές στο Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) στην πόλη Νταετζέον, νοτιοδυτικά της Σεούλ, ανέπτυξαν ένα ηλεκτρονικό μελάνι για τατουάζ από υγρό μέταλλο και νανοσωλήνες άνθρακα που λειτουργεί ως βιοηλεκτρόδιο.

Εάν συνδεθεί σε μια συσκευή ηλεκτροκαρδιογραφήματος ή άλλον βιοαισθητήρα, μπορεί να στείλει μια ένδειξη του καρδιακού ρυθμού ενός ασθενούς και άλλων ζωτικών ενδείξεων, όπως η γλυκόζη και το γαλακτικό οξύ σε μια οθόνη.

Στην αρχή άλλωστε όλα γίνονται για την Υγεία, έτσι ώστε να τα αποδεχθούν οι άνθρωποι.

«Στο μέλλον, αυτό που ελπίζουμε να κάνουμε είναι να συνδέσουμε ένα ασύρματο τσιπ ενσωματωμένο σε αυτό το μελάνι, έτσι ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε ή να στέλνουμε σήμα μεταξύ του σώματός μας και μιας εξωτερικής συσκευής», δήλωσε ο επικεφαλής του έργου Στιβ Παρκ, καθηγητής επιστήμης και μηχανικής υλικών. Και αφού στέλνουν ιατρικά δεδομένα, θα μπορούν, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, να στέλνουν ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!!!

Το μελάνι είναι μη επεμβατικό και είναι κατασκευασμένο από σωματίδια με βάση το γάλλιο, ένα μαλακό, ασημί μέταλλο που χρησιμοποιείται επίσης σε ημιαγωγούς ή σε θερμόμετρα. Οι νανοσωλήνες άνθρακα που περιέχουν και πλατίνα βοηθούν στη μεταφορά του ηλεκτρισμού ενώ παρέχουν ανθεκτικότητα.

«Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, ακόμη και με το τρίψιμο, το τατουάζ δεν ξεκολλάει, κάτι που δεν θα ήταν δυνατό εάν χρησιμοποιούσαμε μόνο υγρό μέταλλο», διευκρίνισε ο Παρκ.

photo pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί