• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ώρα μηδέν για τα σχολεία! Μήνυμα σε όλους μέσω μίας μαθήτριας: Θα έχεις αυτό ή ξέχνα το μέλλον σου, vid

Ώρα μηδέν για τα σχολεία! Μήνυμα σε όλους μέσω μίας μαθήτριας: Θα έχεις αυτό ή ξέχνα το μέλλον σου, vid

Υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών

Τελειόφοιτη μαθήτρια κατά τη διάρκεια των Παγκυπρίων Εξετάσεων την περασμένη Τετάρτη και συγκεκριμένα στο μάθημα των Οικονομικών έχασε της εξετάσεις για ένα rapid test Με την παράνοια να γίνεται κανόνας, ακόμα και με κίνδυνο να υποθηκευτεί το μέλλον νέων ανθρώπων!!!

 Όπως κατήγγειλε η μητέρα της την προηγούμενη ημέρα είχε υποβληθεί σε εξέταση rapid test, ωστόσο δεν έλαβε μήνυμα SMS με τα αποτελέσματα. 

Αποτέλεσμα ήταν να προσέλθει στο σχολείο στις 8 το πρωί για το εξεταζόμενο μάθημα, χωρίς το απαραίτητο Safepass (στο μέλλον ένα τέτοιο Pass υπάρχει περίπτωση να εμφυτεύεται)!!!

Τότε, ο βοηθός Διευθυντής της είπε στις 8 και 15 να μεταβεί στο πλησιέστερο σημείο για να επαναλάβει την εξέταση κορωνοιού και να λάβει τα αποτελέσματα σε έντυπη μορφή, προκειμένου να παρακαθίσει στο μάθημα. Η τελειόφοιτη μαθήτρια επέστρεψε στις εννέα παρά δέκα στο σχολείο και τότε Διευθυντής και Βοηθός Διευθυντής την ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να μπει στην αίθουσα για να εξεταστεί.

«Η κόρη μου τους ζήτησε να μπει μέσα, να γράψει το όνομα της και να θεωρείται μηδενικό. Να μην γράψει τεστ, να γράψει μπροστά τους το όνομα και να μην δει το τεστ. Οι βαθμοί της κόρης μου είναι αρκετά ψηλοί για να μπει με αυτούς και τώρα στερήθηκε την θέση στο Πανεπιστήμιο. Χάνει αυτή τη χρονιά και για να μπορέσει να ξανακάτσει σε εξετάσεις, πρέπει να γίνει του χρόνου».

Ο Πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Χαράλαμπος Διονυσίου είπε ότι το σχολείο ενήργησε σωστά με βάση το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο εφόσον περιήλθε εις γνώση της Διεύθυνσης το περιστατικό και την παρέπεμψαν να κάνει rapid test, έπρεπε να αφήσουν την μαθήτρια να παρακαθίσει στις εξετάσεις.

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας ζήτησε διερεύνηση του συμβάντος αφού υπάρχουν πρωτόκολλα και οδηγίες για τέτοια περιστατικά. 

Αυτό που προκύπτει πάντως είναι πως μαθητές θα απειλούνται με υποθήκευση του μέλλοντός τους αν δεν έχουν safepass, ψηφιακό πιστοποιητικό, ψηφιακή ταυτότητα, ή αργότερα κάποιο τσιπάκι