Ρώσοι χάκερς ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Λιθουανία: Διαδικτυακοί «ΠΥΡΑΥΛΟΙ» «εξαΰλωσαν» κρατικές σελίδες για το Καλίνινγκραντ, vid

Σημάδια υποχώρησης για το Καλίνινγκραντ βλέπει το Reuters...

Η ομάδα χάκερ «Killnet» (Ρώσοι χάκερς) φέρεται να έχει αφαιρέσει τον ιστότοπο του υπουργείου Ενέργειας της Λιθουανίας, αφού προηγουμένως είχε απειλήσει να επιτεθεί σε «περισσότερες από 500» τοπικές εταιρείες, εκτός και αν το Βίλνιους άρει τον οικονομικό αποκλεισμό της ρωσικής πόλης του Καλίνινγκραντ.

Νωρίτερα, οι Ρώσοι χάκερς ισχυρίστηκε ότι είχε καταφέρει να απομονώσει περίπου το 70% της διαδικτυακής υποδομής της Λιθουανίας.

Το Reuters ανέφερε την Τετάρτη ότι οι εμπορικές συναλλαγές μέσω της Λιθουανίας προς το Καλίνινγκραντ από την Ρωσία θα μπορούσαν να επανέλθουν στην κανονικότητα μέσα σε λίγες μέρες μετά τους συμβιβασμούς της ΕΕ.

Νίκη της Killnet;;;

«Η επίθεση θα συνεχιστεί έως ότου η Λιθουανία άρει τον αποκλεισμό», δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος της ομάδας Killnet. «Διαλύσαμε 1652 διαδικτυακούς πόρους. Και αυτό μέχρι στιγμής».

Κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, και ειδικά την Δευτέρα – οι Ρώσοι χάκερς ισχυρίστηκαν ότι εκτέλεσαν επιτυχώς επιθέσεις DDOS εναντίον διαφόρων οργανισμών στην Λιθουανία, συμπεριλαμβανομένων φορέων τηλεπικοινωνιών, ιστοσελίδων επιβολής του νόμου, διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών και μεταφορών. Σήμερα ισχυρίστηκαν ότι το 70% των πόρων ιστού της Λιθουανίας δεν είναι διαθέσιμοι εκτός της χώρας.

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι το botnet της αποτελείται από 4,5 εκατομμύρια μολυσμένες συσκευές, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως για την εκτέλεση μαζικών επιθέσεων DDOS.

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑ:

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί