Σε τηλεοπτική του παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, έκανε εκτίμηση για τουριστική περίοδο 3 μηνών φέτος!
Όπως υπογράμμισε ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος , θα σηκώσουν το βάρος της φετινής τουριστικής χρονιάς. Εντούτοις, για επέκταση της περιόδου τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις με τον κορωνοϊό.
Εκεί που θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών μας στην Ελλάδα! Σε αυτή την κατεύθυνση, προωθείται το «υγειονομικό διαβατήριο», όπως ανάφερε ο υπουργός.
Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως πραγματοποιείται διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου σε κάθε ευρωπαίο πολίτη που θα θέλει να ταξιδεύσει να του γίνεται ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού.
Το εν λόγο τεστ, θα πρέπει να γίνεται, σύμφωνα με τον υπουργό, στην χώρα εκκίνησης των διακοπών. Επί παραδείγματι, αν ένας Γερμανός επισκέπτης θέλει να ταξιδεύσει στην Ελλάδα, αυτό το τεστ θα γίνεται στην Γερμανία πριν αφιχθεί στην χώρα μας.
Στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο στο μέτωπο των τεστ θα έχει ο ΕΟΔΥ, όπως ξεκαθάρισε.
Ο υπουργός αφού ανάφερε, ότι ένα από τα μοντέλα πρόβλεψης της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς εφέτος κάνει λόγο και για πτώση κατά 50%, συμπλήρωσε ότι οι ελεύσεις τουριστών από χώρες πέραν της Ευρώπης δεν αναμένονται στην Ελλάδα. Στον αντίποδα, η Ελλάδα διατηρεί το πλεονέκτημα της ασφαλούς υγειονομικής χώρας στη Μεσόγειο στοιχείο ιδιαίτερα θετικό, υπό το πρίσμα των “νέων πραγμάτων”.
Ένα υγειονομικό διαβατήριο λοιπόν. Αργότερα;
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο «Μεγάλος Αδερφός» στα δίκτυα Wi-Fi: «Σας επιτηρούν ακόμα κι όταν είστε offline»
- Alysa Liu: Το “χρυσό” κορίτσι του πατινάζ επέστρεψε δυναμικά και έγραψε ιστορία στο Μιλάνο, vid
- Νέο μακελειό στη Νιγηρία: Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 50 ανθρώπους, απήγαγαν γυναίκες και παιδιά
- Επιστολές της Αγκάθα Κρίστι προς την οικονόμο της πωλήθηκαν σε δημοπρασία
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του Άντριου από τη σειρά διαδοχής
- Νομός Θεσσαλονίκης: 24ωρη απεργία κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για τις 28 Φεβρουαρίου
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή παγκοσμίου δασμού 10%
- Τραγωδία στην Αίγυπτο: Συγκρούστηκε mini bus που μετέφερε εργάτες με φορτηγό – Τουλάχιστον 18 νεκροί, vid
- Στη φυλακή ο δράστης και ο αρχιφύλακας για το έγκλημα στις Φυλακές Δομοκού
- Αύξηση 2% της επιβατικής κίνησης στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ τον Ιανουάριο του 2026









