ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ! Τι συμβαίνει με το ίντερνετ στο Ιράν; Επιβλήθηκε black out; (vid)

Η οργή είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στο Διαδίκτυο του Ιράν έπειτα από αρκετές ημέρες διαμαρτυριών που ξέσπασαν μετά την είδηση του θανάτου της 22χρονης Μαχσά Αμινί.

Η κοπέλα βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση, επειδή φορούσε «λάθος» την μαντίλα στα μαλλιά της. Οι πολίτες του Ιράν παρά την ακραία βία από το καθεστώς δεν έχουν τρομοκρατηθεί και εξακολουθούν να διαμαρτύρονται στους δρόμους της πρωτεύουσας Τεχεράνης, της περιοχής του Κουρδιστάν αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, μερικές εκ των οποίων θεωρούνται ακραία συντηρητικές.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, από τις συγκρούσεις δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους (υπάρχουν αναφορές για περισσότερους από 50). Σύμφωνα με το BBC, οι δυνάμεις της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει επίθεση στα μέσα ενημέρωσης και τους ακτιβιστές, καθώς από τη Δευτέρα έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 10 δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα γεγονότα ανάμεσά τους και εκείνη που έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου της Αμινί.

Μπλόκο στο ίντερνετ;

Η ομάδα παρακολούθησης του Διαδικτύου NetBlocks δήλωσε ότι το Instagram και το WhatsApp – δύο από τα σημαντικότερα εργαλεία επικοινωνίας που συνήθως επιτρέπει το Ιράν – είχαν περιοριστεί. Το WhatsApp δήλωσε ότι εργάζεται για να κρατήσει τους Ιρανούς χρήστες συνδεδεμένους, αναφέρει το BBC.

ethnos/ pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί