Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι συνεχίζουν να πλουτίζουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, που έχει εξαλείψει δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα δύο κέντρων μελετών.
Το διάστημα μεταξύ 18ης Μαρτίου και 19ης Μαΐου, οι 600 Αμερικανοί μεγιστάνες είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 434 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι μια αύξηση ύψους 15% σε διάστημα δύο μηνών, βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε χθες το περιοδικό Forbes. Τα μέτρα απομόνωσης του πληθυσμού, το κλείσιμο των εστιατορίων και των καταστημάτων είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των διαδικτυακών αγορών και την ανάγκη οι πολίτες να παραμένουν συνδεδεμένοι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν στο να εκτοξευθεί στο χρηματιστήριο η αξία των μετοχών της Amazon, του Facebook και γενικότερα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι δισεκατομμυριούχοι των Amazon και Facebook σάρωσαν
Το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, η περιουσία του Τζεφ Μπέζος (Amazon) αυξήθηκε κατά 30% και πλέον και εκείνη του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδιοκτήτη του Facebook, άνω του 46%, σύμφωνα με τις εκθέσεις των Americans for Tax Fairness και Institute for Policy Studies Program for Inequality, στις οποίες βασίστηκε το Forbes. Από την 16η Μαρτίου, όπου ξεκίνησε η εφαρμογή των πρώτων μέτρων καραντίνας στις ΗΠΑ, η αξία του τίτλου του Facebook ενισχύθηκε κατά σχεδόν 60%, εκείνου της Amazon κατά 45%, εκείνου του Netflix κατά 46%, εκείνου της Apple κατά 31%.
Και όλο αυτό δεν δείχνει να σταματάει, καθώς οι τίτλοι Amazon και Facebook ανήλθαν αυτήν την εβδομάδα σε ιστορικό υψηλό. Αντιθέτως, οι δισεκατομμυριούχοι των κλάδων των ταξιδιών, των ξενοδοχείων ή του λιανικού εμπορίου είδαν τις περιουσίες τους να καταρρέουν την ίδια περίοδο, καθώς οι τομείς αυτοί έχουν άμεσα πληγεί από τα δραστικά μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την Ανάσταση με τον “Ύμνο της Αγάπης” και την Μαρία Κάλλας
- Σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821
- Λάρισα: Διαμαρτυρίες συγγενών θυμάτων για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης των Τεμπών
- Ο μεγαλύτερος δικτυωτός πύθωνας στον κόσμο προκαλεί τρόμο και μόνο που τον αντικρίζεις (Photo)
- Πόλεμος κατά του Ιράν: Αμερικανός ειδικός δείχνει ποιός είναι ο «πιο ξεκάθαρος νικητής»
- Ο πρώτος άνθρωπος που τον…”χαστούκισε” ρομπότ – Τους πήρε σβάρνα! ΒΙΝΤΕΟ
- Στο μετρό της Μόσχας μετά από διακοπή στο ίντερνετ οι Ρώσοι έβγαλαν τα βιβλία! ΒΙΝΤΕΟ
- Τι είπε ο Πεσκόφ σε σχέση με μελλοντική επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Μόσχα
- Οι εγκάρδιες ευχές του Πούτιν προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν
- Στ. Καφούνης: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν χρειάζονται μόνο σωστή διάγνωση, αλλά και ειδικές, άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις









