Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου,Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι εκτιμά ότι τα σκληρά μέτρα για τον κορονοϊό θα διαρκέσουν μέχρι το Πάσχα παρά την έγκαιρη έναρξη του εμβολιασμού.
«Παρόλο που οι εμβολιασμοί ξεκινούν νωρίτερα από το αναμενόμενο, τα αποτελέσματά τους θα βοηθήσουν μόνο σταδιακά στη βελτίωση της κατάστασης. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με ζούμε με διάφορα μέτρα τύπου lockdown τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα», δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke (εκδόσεις Τετάρτης).
«Οι υπολογισμοί των μοντέλων έδειξαν ότι το σκληρό lockdown θα συμπιέσει τον αριθμό τον αριθμό των λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο κάτω από την τιμή των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες το νωρίτερο. Οι πολίτες θα πρέπει επομένως να είναι προετοιμασμένοι για τη συνέχιση των ισχυόντων αυστηρών κανόνων: Θα υπάρξει παράταση του lockdοwn και πέραν της 10ης Ιανουαρίου», πρόσθεσε.
Ο Μοντγκόμερι επέστησε την προσοχή να μην επιταχυνθεί η χαλάρωση των μέτρων σε περίπτωση που η κατάσταση βελτιωθεί ξανά το νέο έτος:
«Οι πολιτικοί πρέπει να λειάνουν αργά το σκληρό lockdown. Εάν αυτή η διαδικασία προχωρήσει πολύ γρήγορα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η χώρα σύντομα να παγιδευτεί σύντομα σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα πανδημιών. Με κάθε νέο κύμα της επιδημίας, ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στον πληθυσμό και στη συνέχεια πρέπει να καταπολεμηθεί με όλο και πιο σκληρά μέτρα. Πρέπει να αποφύγουμε ένα φαινόμενο yo-yo στις φάσεις του lockdown», τόνισε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίθανο βίντεο! Γήπεδο χόκεϊ επί πάγου γεμίζει με χιλιάδες λούτρινα ζωάκια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα
- Αίτημα της Ομοσπονδίας Φορτηγών στο υπ. Μεταφορών για τα ωράρια των οδηγών λόγω αγροτικών μπλόκων
- Έλ. Ράπτη: Ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας και στήριξης της οικογένειας στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Στ. Κυμπουρόπουλο
- Άτακτη αρκούδα εισέβαλε σε ζαχαροπλαστείο του Τενεσί και τα έκανε ρημαδιό για τέταρτη φορά – Δείτε εικόνες
- Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον Πέδρο Σάντσεθ και τον Βασιλιά Φελίπε
- Το ξεκάθαρο μήνυμα της 80χρονης Έλεν Μίρεν σε όσους κυνηγούν την αιώνια νεότητα
- Θεσ/νίκη: Έτρεχε με 128 χλμ /ώρα σε κατοικημένη περιοχή – Επιβλήθηκε πρόστιμο και αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης
- Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό θα διαγωνισθεί η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος
- Ασπρόπυργος: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ μετά τα επεισόδια της Κυριακής και τον τραυματισμό αστυνομικού
- Πρόεδρος ιρανικής βουλής προς Τραμπ: «Οι υπερασπιστές του Ιράν θα σου διδάξουν ένα αξέχαστο μάθημα»









